Foto: Publicitātes attēli

Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību centrā Staicelē pēc divām spraigām dienām noslēdzies jau vienpadsmitais minifutbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām "Seni Cup 2017", ko organizē "TZMO Latvija" sadarbībā ar LFF. Tajā satikās 16 komandas no visas Latvijas, un pirmajā trijniekā ierindojās "Slokas", "Ziedkalnes" un "Ogres" komandas.

Uzvarētāju – "Slokas" komandas – sasniegumi pierāda, ka neatlaidīgi treniņi visa gada garumā atmaksājas – 2015. gadā komanda šajā turnīrā ieguva vien pirmspēdējo vietu, taču jau pēdējos divus gadus tai ir izdevies plūkt uzvaras laurus.

Veselības un sociālās aprūpes centra "Sloka" priekšsēdētājs Aivars Smagars stāsta, ka pērnā gada uzvara iedvesmoja ne tikai esošos spēlētājus, bet arī motivēja citus aprūpes centra iedzīvotājus pievienoties treniņiem trīs reizes nedēļā. "Esam gandarīti par saglabāto čempionu titulu, un šogad jo īpaši izbaudījām katrus gūtos vārtus. Lai nonāktu tur, kur esam šobrīd, mums jāsaka liels paldies sacensību organizatoriem un mūsu atbalstītājiem," priekā dalās A. Smagars.

Finālspēlē par pirmo vietu ar "Slokas" komandu cīnījās ilggadējie "Seni Cup" veterāni un čempioni no "Ziedkalnes" komandas, tomēr rezultātā jūrmalnieki demonstrēja savu pārākumu. Abas meistarīgākās komandas jau jūlijā pārstāvēs Latvijas godu starptautiskā mērogā "Seni Cup" finālturnīrā Polijas pilsētā Toruņā, kur dažādās apakšgrupās sacentīsies ar dalībniekiem no Polijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Vācijas, Čehijas un Slovākijas.

Savukārt trešo vietu turnīrā izcīnīja ogrēnieši, kas pārliecinoši pārspēja Rūjienas komandu ar rezultātu 9:1. Lai sacensības būtu godīgas, komandas tika sadalītas četrās apakšgrupās, atbilstoši dalībnieku fiziskajai sagatavotībai un veselības stāvoklim.

Šogad pirmo trīs vietu ieguvēji no LFF saņēma iespēju aizvadīt treniņu kopā ar Latvijas nacionālo futbola izlasi. "Man bija liels prieks 31. maijā apmeklēt "Seni Cup" atklāšanas ceremoniju, ar katru gadu dalībnieku skaits pieaug, kas nozīmē, ka šādās aktivitātēs valdošais sportiskais azarts pavada viņus arī ikdienā. Novēlu katram turnīra dalībniekam arī turpmāk mīlēt futbolu, ar tādu pašu azartu un cīņassparu pārvarēt grūtības un tiekties pretim pašiem augstākajiem mērķiem savā dzīvē," izteicās Latvijas nacionālās futbola izlases un FK "RFS" spēlētājs Aleksandrs Cauņa.

Savukārt Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases un Latvijas čempionvienības "Rīgas Futbola skola" spēlētāja Anastasija Ročāne piebilst, ka "futbols ir komandas spēle, kas jebkurā kolektīvā attīsta savstarpējo cieņu un atbalstu, atbildību par rezultātu un mērķtiecību. Satiekot turnīra dalībniekus un organizatorus, guvu pārliecību, ka visas minētās īpašības "Seni Cup" dalībniekiem piemīt. Par to man patiešām liels prieks un gandarījums!"

"Šonedēļ ar zināmu gandarījumu par paveikto kopā ar "Seni Cup" iesoļojām otrajā gadu desmitā – jau 11 gadus augsti novērtējam sociālo centru atsaucību un ieinteresētību būt kopā ar mums šajos futbola svētkos. Ar lielu entuziasmu un motivāciju turpināsim darīt arvien labāk, cerot iegūt lielāku sapratni un atbalstu arī no plašākas sabiedrības," stāsta Ruta Dziļuma, SIA TZMO Latvija valdes locekle.

Jau vēstīts, ka "Seni Cup" futbola līga aizsākās Polijā, kur to kopš 2001. gada organizē Eiropas vadošais higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotājs "TZMO SA". Latvijā turnīrs norisinās kopš 2006. gada un šogad notika jau vienpadsmito reizi. Turnīru, sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju, organizē "TZMO SA" meitas uzņēmums – "TZMO Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!