Foto: AP/Scanpix

86 gadu vecumā miris Anglijas premjerlīgas čempionu "Manchester United" un Nacionālās Futbola līgas (NFL) kluba Tampabejas "Buccaneers" īpašnieks, amerikāņu miljardieris Malkolms Gleizers, paziņojusi ģimene.

2006.gada aprīlī Malkolms Gleizers pārcieta vairākas sirdstriekas, paliekot ar ierobežotām runas spējām un daļēji paralizēts.

Gleizers piedzima Ņujorkā, pulksteņu detaļu pārdevēja ģimenē, un astoņu gadu vecumā iesaistījās ģimenes biznesā. Pēc tēva nāves 1943. gadā 15 gadus vecais Malkolms pārņēma uzņēmuma vadību, un izveidoja to par miljonu kompāniju, iesaistoties arī citos biznesos. Izdevums "Forbes" pasaules bagātāko cilvēku sarakstā Gleizeru ģimeni ierindojis 354. vietā pasaulē.

1995.gadā Gleizers par rekordsummu - 192 miljoniem dolāru - iegādājās "Buccaneers", ko no pastarīšu komandas pārvērta par vienu no spēcīgākajiem NFL klubiem, kas 2003. gadā triumfēja "Super Bowl".

2005.gadā amerikāņu miljardieris par 1,47 miljardiem nopirka "Manchester United" futbola klubu, kura parādi uz to brīdi bija sasnieguši 500 miljonus mārciņu. Pēc tam Mančestras klubs aizvadīja vienu no veiksmīgākajiem periodiem savā pastāvēšanas vēsturē, piecas reizes uzvarot Anglijas premjerlīgā, 2008. gadā iegūstot UEFA Čempionu līgas kausu un divas reizes sasniedzot Eiropas līgas finālu.

Gleizeru ģimene paziņojusi, ka turpinās pārraudzīt arī savu sporta biznesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!