Foto: Kadrs no video
Spēlē pret Latvijas futbola izlasi nebūs nekāda pastaiga, mūs sagaida smaga cīņa "otrajā" stāvā – pirms piektdien gaidāmā dueļa saka Moldovas futbola izlases galvenais treneris Sergejs Kļeščenko.

Latvijas futbolisti piektdien, 10. jūnijā, Kišiņevā aizvadīs UEFA Nāciju līgas D līgas trešās kārtas spēli pret Moldovu. Abas valstsvienības tiek uzskatītas par pirmās grupas favorītēm, bet šobrīd pirmajā vietā ar divām uzvarām pār Andoru un Lihtenšteinu ir Latvija, bet Moldovai ir četri punkti (uzvara pār Lihtenšteinu un neizšķirts mazākumā pret Andoru).

"Izbraukumā gribējām vairāk, jo cerējām atbraukt ar sešiem punktiem, bet iznāca mazāk. Otrā spēlē gan otro puslaiku aizvadījām mazākumā, tāpēc rezultāts ir likumsakarīgs. Tāpēc vēl vairāk liekam cerības uz spēli ar Latviju, jo jāspēlē izteikti uz uzvaru, lai gan arī iepriekšējās spēlēs to darījām," žurnālistiem tradicionāli pirmsspēles preses konferencē atklāja Moldovas treneris.

Moldovas izlasei iepriekšējā mačā nepalīdzēja 23 gadus vecais pussargs Mihails Kaimakovs, kurš ir viens no galvenajiem komandas spēles veidotājiem. Pēc Kļeščenko teiktā, medicīniskais personāls veicis visus darbus, lai pussargs būtu ierindā mačā pret Latviju. "Visi pārējie ir atjaunojušies, noskaņojums nopietns, veicām teorētiskās un praktiskās nodarbības, lai līdz spēlētājiem novestu tās lietas, ko vēlamies redzēt un pieprasām no viņiem. Spēles gaita jau rādīs, kas izdosies un kas neizdosies. Sirds, dvēsele un noskaņojums ir, visi gatavi cīņai un lai sasniegtu mērķi – uzvaru."

"Psiholoģiski šī būs izšķirošā spēle, jo uzvarētājs līdz ar to ir favorīts, bet matemātiski arī neizšķirts neko neizšķir. Nekad nedomājam par neizšķirtu, visu laiku tikai par uzvaru – kā tas tiek sasniegts, tas ir cits jautājums. Mums nebija tās spilgtākās spēles ar Lihtenšteinu un Andoru, bet mums ir trīs punkti ar Lihtenšteinu un neizšķirts mazākumā ar Andoru. Ceram, ka visas 90 minūtes ar Latviju nospēlēsim pilnā sastāvā, tad visas īpašības varēsim parādīt. Dažreiz tomēr ir labāk zīle rokā, nekā mednis kokā, tāpēc nianses jāņem vērā," bilst treneris, kuram Latvijas futbols nav svešs.

Runājot par Latvijas izlasi, Moldovas treneris norādīja uz futbola speciālistiem redzamām lietām. "Komandā ir vairāki garie spēlētāji, būs daudz gaisa dueļu, viņiem ir daudz spēcīgu spēlētāju, būs bīstami pēc standarta situācijām. Kā bija iepriekš, tā turpinās tagad. (Latvijas izlase spēlē) Tuvāk skandināvu futbolam, kāds bija iepriekšējos gadus, jo skandināvi arī tagad mainās. Viss vienkārši, komanda zina un rīt to izmantosim (laukumā)."

Moldovas izlases treneris gan norādīja uz valstsvienības "Ahilleja papēdi" pēc neizteiksmīgām spēlēm pret Lihtenšteinu un Andoru. "Sliktā lieta, ka pielāgojamies pretiniekiem, bet vienmēr esmu uzsvēris, ka vajag pašiem uzspiest savu stilu. Ja spēlē lēni, mēs arī spēlējam lēni. Ja pretinieki ir ātri, mēs arī esam ātri. Cenšamies to labot, bet vēl pāragri runāt, jo vēl nav visas sadarbības, lai "atslēgtu" viegli vārtus. 1-2 spēlētāju izkrišana uzreiz maina spēles zīmējumu."

Latvijas un Moldovas futbola izlašu spēle piektdien, 10. jūnijā, Kišiņevā sāksies pulksten 19:00 pēc Latvijas laika. Uz Latvijas izlases spēlēm Moldovā un Lihtenšteinā ir devies arī portāla "Delfi" sporta nodaļas galvenais redaktors Uldis Strautmanis, kas klātienē atspoguļos divas nākamās valstsvienības spēles UEFA Nāciju līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!