Foto: RFS

RFS pretiniece UEFA Konferences līgā Edinburgas "Hearts" spēlē tipisku britu futbolu, trešdien pirmsspēles preses konferencē uzsvēra rīdzinieku galvenais treneris Viktors Morozs.

Ceturtdien A apakšgrupas mačs "Skonto" stadionā sāksies plkst.22.

Pagājušajā ceturtdienā RFS viesos cīnījās neizšķirti 1:1 ar Itālijas A sērijas klubu Florences "Fiorentina". Rīgas klubam šis bija debijas mačs Eiropas klubu sacensību apakšgrupu turnīros.

"Šī spēle mums nozīmē ļoti daudz un tas bija lielisks rezultāts, ko sasniedzām šajā līmenī. Taču cenšamies nedomāt par to, kas notika Itālijā, un nezīlēt nākotni. Strādājam katrai nākamajai spēlei," teica Morozs.

"Hearts" komanda RFS vienībai tika ielozēta no trešā groza, bet no pirmajiem diviem, kur ir augstākas raudzes klubi, apakšgrupā nāk pretī Stambulas "Bašakšehir" un "Fiorentina".

"Jau pirms izlozes varēja minēt, ka šī būs viena no tām spēlēm, kurā varam pacīnīties. Parādījām, ka to varam darīt arī citās spēlēs. Tomēr apzināmies, ka pretinieks ir ļoti cienījams un viņi ir šī mača favorīti," uzsvēra Morozs.

Skotijas bronzas medaļniece "Hearts" pēdējo mēnesi ir neveiksmju joslā, septiņās spēlēs piedzīvojot sešus zaudējumus.

"Redzējām pretinieku spēles un saprotam, ka reizēm rezultāti neatspoguļo patieso situāciju, jo jāspēlē ar tādām komandā kā Glāzgovas "Celtic" un lielās spēlēs viss var notikt. Centīsimies atrast vietas, kur varam atrast savas iespējas. Esam ievākuši informāciju, kā spēlēt pret viņiem, taču visu izšķirs cīņa laukumā," skaidroja Morozs.

Raksturojot "Hearts" spēles stilu, Morozs stāstīja, ka "Hearts" futbolistiem patīk ātrs futbols, spēle ar bumbu un daudz centrēt.

"Komandai vairāk ir tipiska britu spēle, ir ļoti daudz diagonālo piespēļu un viņi daudz skrien. Ar tādu agresivitāti virslīgā neviens nespēlē. Katrā spēlē Skotijas čempionātā viņiem ir vairāk nekā 200 divcīņu. Turkiem izdevās paņemt bumbu un kontrolēt spēli, tur jau bija pavisam cits mačs. Jābūt gataviem visiem scenārijiem - spēlēt ar bumbu vai cīnīties," secināja Morozs.

RFS treneris arī atklāja, ka komandas pussargam Alfusajnem Džatam ir nopietns savainojums un viņš kādu laiku nevarēs palīdzēt vienībai.

Tikmēr Rīgas komandas aizsargs Žiga Lipuščeks atzīmēja, ka rīdzinieki nevar sagaidīt maču, tāpat arī skatītāji, jo Latvijā Eiropas klubu turnīru grupu spēles nav bijušas vairāk kā desmit gadu.

"Grūti paredzēt, kā spēle izvērsīsies, jo pirmo reizi tiksimies savā starpā. Esam gatavojušies un jūtamies pārliecināti par sevi, kā jau jebkurā citā mačā," teica slovēņu futbolists, atzīmējot, ka spēlētāji ir koncentrējušies cīņai. "Futbolā viss notiek ātri, jau aizvadījām maču virslīgā un bijām tam gatavi. Tagad esam gatavi šim mačam. Kas notika Florencē, tas jāatstāj atmiņā. Ir patīkami atcerēties, taču tagad domājam tikai par "Hearts"."

Iepriekšējo maču RFS sāka ar trīs centra aizsargiem, kas Rīgas klubam nav ierasta shēma.

"Ar šo treneri strādājam jau vairākus gadus un saprotam, ko viņš no mums vēlas. Lielākoties spēlējām ar diviem centra aizsargiem, taču reizēm pārejam uz trīs. Visi saprotam, kāpēc tas vajadzīgs, tāpēc vajag pielāgoties," teica Lipuščeks.

Nākamajā spēlē rīdzinieki 6.oktobrī mājās cīnīsies ar "Bašakšehir", 13. un 27.oktobrī viesosies Stambulā un Edinburgā, bet grupu turnīra pēdējā spēlē Rīgā būs duelis ar "Fiorentina" futbolistiem.

Iekļūstot grupu turnīrā, RFS no UEFA nopelnījusi 3,3 miljonus eiro. Katra uzvara dod vēl pusmiljonu eiro, bet neizšķirts - 166 000 eiro.

RFS ir vēsturē otrā Latvijas komanda, kas iekļuvusi UEFA klubu turnīru apakšgrupu sacensībās. No Latvijas klubiem iepriekš tikai "Ventspils" bija spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki pirms 13 gadiem pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!