Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Šādā līmenī katrai kļūdai ir liela nozīme, un pretinieki strādā pie tā, lai RFS tās pieļautu pēc iespējas vairāk, pēc zaudējuma UEFA Konferences līgas grupu turnīra mačā pret Stambulas "Bašakšehir" futbolistiem sacīja Latvijas čempionu RFS galvenais treneris Viktors Morozs. Viņš arī asi kritizēja jau pirmajā puslaikā nomainīto brazīlieti Bilu.

RFS komanda ceturtdien bez lieliem argumentiem A grupas ceturtās kārtas mačā ar 0:3 piekāpās "Bašakšehir", ciešot otro zaudējumu. Morozs pēc cīņas akcentēja, ka Turcijas klubs šajā spēlē izmantojis savu kvalitāti, kam rīdzinieki nespēja pretoties.

"Sapratām, ka "Bašakšehir" daudz spēlēs ar bumbu un tai ir ātri spēlētāji. Diemžēl ielaidām tādus vārtus, kuros katrā no situācijām varējām nospēlēt labāk. Skaidrs, katri vārti ir sava kļūda, un pretinieki strādā pie tā, lai mēs kļūdītos vairāk. Apzinājāmies, ka mums ir kādas izredzes. Mēģinājām, bet diemžēl neizdevās," atzina speciālists.

"Ir daži spēlētāji, kuri šajā spēlē parādīja ļoti labu līmeni, bet sapratām, pret ko spēlējām. Nevienā brīdī nedomājām par bezcerību. Runājām, ka piedalīšanās Eirokausu grupu turnīrā ir ļoti labs panākums, bet negribam tikai vienkārši paspēlēt. Šajās spēlēs laukumā devāmies ar domu izdarīt visu, uz ko esam spējīgi," uzsvēra Morozs. "Par maču ar "Bašakšehir" varu teikt, ka daži futbolisti no sevis paveica visu un pat vairāk, bet, kad zaudē kādu spēlētāju pret šādu pretinieku, ir ļoti grūti. It kā mūsu starpība līmeņos ir ļoti liela, un nav cita futbolista, kurš var palīdzēt - tas arī traucē."

Savainojumā iedzīvojies viens no RFS uzbrukuma līderiem Emersons, kā arī diskvalifikācijas dēļ ceturtdien nevarēja spēlēt Latvijas čempionu kapteinis Tomašs Šimkovičs. Emersonu uzbrukumā aizstāja brazīlietis Bils, kuru Morozs nomainīja jau 32. minūtē, laukumā sūtot Denisu Rakelu.

"Man pret Bilu ir lielas pretenzijas. Varbūt vēl viņu līdz galam nepazīstu. Gaidījām, ka viņš mums uzbrukumā palīdzēs, bet negaidījām, ka viņš vispār mums nepalīdzēs aizsardzībā. Arī pirmie zaudētie vārti bija Bila individuāla pozicionāla kļūda. Mēs par to esam runājuši un pie tā strādājuši. Grūti saprast, kāpēc, spēlējot Eirokausu grupu turnīrā pie šādas atmosfēras, mēs neskrienam. Varbūt Bils bija noguris," Morozs neslēpa, ka ir dusmīgs uz brazīlieti.

RFS stūrmanis akcentēja, ka šādos mačos ir svarīgi būt ar ļoti augstu koncentrēšanos un pašaizliedzīgi spēlēt aizsardzībā, ko Bils neesot darījis. Šajā turnīrā rīdzinieki spēlē pēc sistēmas, kurā aizsardzībā palīdz visi futbolisti.

"Arī pretspēle ir ļoti būtiska. Gribējām būt vismaz tuvumā pretinieku soda laukumam. Zinām Bila kvalitātes un kā viņš rīkojas tādās situācijās, ja ar bumbu jāstrādā ļoti ātri. Viņš ar bumbu darbojas ļoti labi. Tādas situācijas tā arī nesagaidījām, bet aizsardzībā mums vispār nebija viena spēlētāja. Šajā gadījumā nerunāju par aizsardzības līniju vai zemo bloku, bet gan vienkārši sākumpozīciju aizsardzībā," skaidroja Morozs.

"Tas, ko plānojam, pilnībā neizdevās, ja runājam par Bilu. Pirms spēles ar treneriem daudz diskutējām un nonācām pie šādas izvēles (laist brazīlieti sākumsastāvā - aut.). Gaidījām, ka būs moments, un Bilam izdosies to realizēt. Diemžēl moments bija pie mūsu vārtiem, un to realizēja pretinieks, ne Bils. Ar viņa palīdzību," secināja Morozs.

Grupas kopvērtējumā līdere ar četrās spēlēs iegūtiem desmit punktiem ir "Bašakšehir", kam ar septiņiem punktiem seko Florences "Fiorentina". Trīs punkti ir Edinburgas "Hearts" kontā, bet divi - RFS.

Nākamo spēli RFS šajā turnīrā aizvadīs 27. oktobrī, kad viesosies pie "Hearts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!