Foto: AP/Scanpix/LETA

RFS pirmajā pretiniecē UEFA Konferences līgā Florences "Fiorentina" komandā jebkurš futbolists ir kvalitatīvs un bīstams, sarunā ar aģentūru LETA atzina Latvijas čempiones galvenais treneris Viktors Morozs.

RFS otrdien savā bāzes vietā aizvadīja treniņu, lai trešdien dotos uz Itālijas pilsētu Florenci, kur dienu vēlāk cīnīsies ar A sērijas klubu "Fiorentina". Morozs atzina, ka komanda ir labā noskaņojumā pirms gaidāmā dueļa, kas kluba vēsturē ieies kā pirmais mačs Eiropas turnīru grupu sacensībās.

"Futbolisti pēc iepriekšējā mača [Rīgas derbija] vēl nav atjaunojušies, tāpēc treniņš bija vairāk tendēts uz taktiskajām niansēm. Visi saprotam, ka šī ir lieliska iespēja sevi parādīt kā klubam, gan kā spēlētājiem. Viss rit pēc plāna," uzsvēra Morozs.

"Esam sagatavojuši video izgriezumus par svarīgākajām niansēm, aizsardzību un citām lietām. Skaidrs, ka vairāk spēlēsim aizsardzībā, taču galvenais ir to darīt ļoti kvalitatīvi un, lai būtu pretspēle," par sagatavošanās darbiem mačam stāstīja treneris.

Šajā sezonā Florences komandā spēlē nesen Madrides "Real" un Frankfurtes "Eintracht" pārstāvējušais Luka Jovičs, taču rezultāta veidošanā piedalījušies arī citi spēlētāji, piemēram, Rikardo Sotils šajā sezonā sešās cīņās atzīmējies ar trīs rezultatīvām piespēlēm. Sestdien "Fiorentina" A sērijā aizvadīja pārliecinošu maču pret Turīnas "Juventus", cīnoties neizšķirti 1:1, lai gan bija pat iespēja izcīnīt uzvaru.

"Ir daudz spēlētāju, kuri var radīt bīstamas situācijas, ne tikai Jovičs. Grūti saprast, kādu sastāvu viņi izmantos, jo "Fiorentina" komandai ir bijis daudz spēļu ar sastāva rotācijām. Viņiem jebkurš spēlētājs ir kvalitatīvs un bīstams," atzīmēja RFS stūrmanis.

"Skatoties viņu iepriekšējās spēles, secinājām, ka viņiem rodas grūtības, ja pretiniekiem ir ātri pretspēlētāji. Viņiem patīk daudz spēlēt ar bumbu, tāpēc pretiniekiem rodas brīvas zonas, lai aizskrietu. Arī tie vārti, kurus viņi ielaida [mačā ar "Juventus"], bija pēc pretuzbrukuma. Centīsimies to izmantot," skaidroja Morozs.

Komandai un gandrīz visiem tās spēlētājiem ceturtdien gaidāmā cīņa būs līdz šim augstākā līmeņa mačs. Morozs gan uzsvēra, ka komandā mājo miers un viņš nejūt uztraukumu spēlētāju vidū.

"Šis būs mačs, kurā spēlētāji varēs izbaudīt atmosfēru un Eiropas futbolu. Varbūt spiediens bija iepriekšējos mačos, kuros bija augstas likmes mums, līdzjutējiem un visam Latvijas futbolam. Viņi ar to tika galā un šajos mačos nebūs tāda spiediena," secināja treneris.

Ārpus turnīra pieteikuma palika Kotdivuāras pussargs Sedriks Kuadio, kuram Eirokausos liegs spēlēt trauma.

"Šī sezona viņam bijusi saraustīta un nav izdevies līdz galam atveseļoties no savainojuma. Viņš ir svarīga figūra komandā un ļoti daudz no viņa gaidījām. Diemžēl viņu varam izmantot tikai epizodiski. Neveiksmīga sezona ne tikai viņam, bet arī mums, ņemot vērā viņa lomu komandā," stāstīja Morozs.

Otrdien atsevišķi no komandas trenējās pussargs Artūrs Zjuzins, kurš tuvāko nedēļu laikā varētu atgriezties ierindā. "Viņš strādā ar fizioterapeitu un viņa veselības stāvoklis ar katru dienu uzlabojas," teica Morozs.

RFS A grupā stāsies pretī Stambulas "Bašakšehir", Florences "Fiorentina" un Edinburgas "Hearts".

No Latvijas klubiem iepriekš tikai "Ventspils" bija spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki pirms 13 gadiem pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Latvijas čempiones futbolā RFS sastāvs dalībai UEFA Konerences līgas grupu turnīrā:

Vārtsargi: Vītauts Čerņausks, Pāvels Šteinbors, Jevgeņijs Nerugals;

Aizsargi: Vladislavs Sorokins, Vitālijs Maksimenko, Elvis Stuglis, Žiga Lipuščeks, Jovans Vlalukins, Kaspars Dubra, Vitālijs Jagodinskis;

Pussargi: Artūrs Zjuzins, Alfusajne Džata, Emersons Deusleisānu, Deniss Rakels, Tomislav Šāričs, Petrs Marešs, Stefans Paničs, Fabrīsiu Ferreira (Bils), Tomašs Šimkovičs, Gļebs Žaleiko;

Uzbrucēji: Andrejs Iličs, Kevins Frīzenbihlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!