Foto: AFP/Scanpix
Titulētais Anglijas futbola klubs Mančestras "United" nav vērsies pie portugāļu speciālista Žuzē Mourinju ar piedāvājumu kļūt par šīs komandas galveno treneri, atklājis viņa aģents Žorže Mendešs.

Mančestras "United" šobrīd nepiedzīvo vieglus laikus, jo tā nespēja pārvarēt UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīru, turklāt Anglijas premjerlīgā tā nav tikusi pie uzvaras jau četrās spēlēs pēc kārtas. Tas jau licis izskanēt informācijai, ka šī Anglijas kluba galvenā trenera nīderlandieša Luija van Gāla dienas ir skaitītas, bet par viņa aizstājēju varētu kļūt tieši Mourinju, kurš nesen tika atbrīvots no Londonas "Chelsea".

Iepriekšējā premjerlīgas mačā, kurā Mančestras "United" ar 1:2 savā laukumā zaudēja pieticīgajai Noridžas "City", komandas līdzjutēji ar saukļiem aicināja van Gālu aiziet un viņa vietā pieņemt Mourinju.

"No Mančestras "United" puses nav bijusi nekāda interese," pauda Mourinju aģents Mendešs. "Tiesa, nezinām, kas notiks nākotnē, bet šobrīd nav nekādas vienošanās, turklāt nav bijis arī nekāda piedāvājuma."

Tiek lēsts, ka van Gāls varētu tikt atlaists jau pirms Ziemassvētku spēlēm, kas plānotas 26. un 28.decembrī, bet, ja tas nenotiks, viņu varot glābt tikai uzvaru sērija.

Tikmēr trešdien van Gālam neizturēja nervi un viņš neilgi pēc tam, kad žurnālists sāka uzdot jautājumus par viņa nākotni, pameta preses konferenci.

"Vēlu jums priecīgus Ziemassvētkus un varbūt laimīgu Jauno gadu. Visu labu," promejot noteica van Gāls, kurš preses konferencē atbildēja vien uz trim jautājumiem, kurus visus uzdeva televīzijas žurnālisti, kamēr pārējie mediji neko pajautāt nepaspēja.

Tiek lēsts, ka Mančestras kluba vadība Nīderlandes speciālistam devusi divas spēles, lai uzlabotu komandas sniegumu. Tikmēr cita Anglijas kluba Londonas "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers izteicis atbalstu van Gālam, uzsverot, ka britu mediji pret holandieti šobrīd izrādot atklātu necieņu.

Zīmīgi, ka Mourinju ir ļoti labas attiecības ar kādreizējo Mančestras "United" galveno treneri Aleksu Fergusonu, kurš vēl joprojām strādā šajā klubā.

Mančestras klubs ar 17 spēlēs izcīnītiem 29 punktiem šobrīd premjerlīgas kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!