Foto: AFP/Scanpix/LETA

Slavenais futbola treneris Žozē Mourinju šobrīd lūko pēc jauniem izaicinājumiem, un viņš neslēpj, ka gribētu vadīt kādu valstsvienību, viņš pastāstīja intervijā "Eleven Sports".

Mourinju decembrī tika atlaists no Mančestras "United", un pēdējā laikā viņš strādā par futbola ekspertu televīzijas kanālā "beIN Sports".

Viņš nav slēpis, ka vēlas atgriezties trenēšanā, un viņš norādījis, ka darbs ar valstsvienību viņam šķiet ļoti saistošs. Turklāt viņš nav par prioritāti izvirzījis savas dzimtenes Portugāles izlases trenēšanu.

"Es vēlos piedalīties jaunos turnīros," teica Mourinju. "Man jau ilgu laiku ir vēlme pēc jauniem izaicinājumiem. Tagad es sevi vairāk redzu darbā ar izlasi, nevis klubu."

Tomēr Mourinju nenoraidītu iespēju strādāt ar kādu komandu, tomēr viņam gribētos strādāt kādā citā līgā vai kādā komandā, ar kuru viņš nav strādājis.

Mourinju savā karjerā sekmīgi trenējis "Porto", Londonas "Chelsea", Milānas "Inter" un Madrides "Real", kā arī Mančestras "United". Viņš trīs reizes kļuvis par Anglijas čempionu, divreiz triumfējis Itālijas meistarsacīkstēs, kā arī reizi - Spānijas čempionātā. Tāpat Mourinju kontā ir divas uzvaras UEFA Čempionu līgas turnīrā, bet reizi – UEFA Eiropas līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!