Foto: AFP/Scanpix
Spānijas futbola kluba Madrides "Real" galvenajam trenerim Žozē Mourinju piespriesta piecu spēļu diskvalifikācija Eirokausu mačos, piektdien pavēstīja Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Šāds sods ambiciozajam portugāļu speciālistam piespriests par viņa izteikumiem pēc UEFA Čempionu līgas turnīra pusfināla pirmās spēles, kurā "Real" savā laukumā ar 0:2 zaudēja aizvadīto divu sezonu Spānijas čempioniem "Barcelona".

Bez diskvalifikācijas trenerim piespriesta arī soda nauda 50 000 eiro (35 100 latu) apmērā, bet "Real" klubam - 20 000 eiro (14 000 latu) liels sods.

Kā ziņots, Mourinju pēc zaudējuma neveiksmē vainoja mača galveno tiesnesi Volfgangu Štarku. Tāpat speciālists šajā mačā tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm un abu komandu atbildes izlaida diskvalifikācijas dēļ. Viņš šo maču noskatījās viesnīcā.

Pēc zaudējuma pirmajā spēlē Mourinju izteicās, ka UEFA speciāli neļauj citām vienībām spēlēt pret "Barcelona".

Čempionu līgas pusfināla atbildes mačā "Real" komandu vadīja Mourinju palīgs Aitors Karanka. Kā ziņots, šī cīņa Barselonā noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1, tādējādi divu spēļu summā "Barcelona" bija pārāks ar 3:1 un iekļuva finālā.

Mourinju un "Real" komanda vadība tagad varētu vērsties Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Čempionu līgas finālā "Barcelona" spēkosies ar Anglijas vienību Mančestras "United", kas pusfinālā divu spēļu summā ar 6:1 pārliecinoši pieveica Vācijas komandu Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Šīs sezonas Čempionu līgas fināls notiks slavenajā Vemblija stadionā Londonā 28.maijā.

"Barcelona" un Mančestras "United" komandas Čempionu līgas finālā jau tikušās 2008./2009.gada sezonā. Toreiz Spānijas klubs uzvarēja ar rezultātu 2:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!