Foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas vicepremjers Vitālijs Mutko atkāpies no 2018. gada Pasaules kausa izcīņas futbolā organizatoru komitejas vadītāja amata, vēsta aģentūra AFP.

Aģentūra RIA ziņo, ka Mutko šādu lēmumu pieņēmis, jo viņš koncentrēsies uz darbu Krievijas valdībā. Tagad Pasaules kausa izcīņas orgkomitejas vadītājs būs Aleksejs Sorokins.

"Sorokins pildīs gan organizatoru komitejas vadītāja pienākumus, gan pārstāvēs mūsu valsti Starptautiskajā Futbola federāciju asociācijā. Darba joprojām ir daudz, bet esmu pārliecināts, ka viss tiks izdarīts savlaicīgi un 30. maijā visi dokumenti tiks nodoti FIFA," aģentūrā RIA citēts Mutko.

Jau vēstīts, ka šīs nedēļas sākumā Mutko apstādināja savu darbību Krievijas Futbola savienības (RFS) prezidenta amatā.

Mutko bijis arī Krievijas sporta ministrs līdz pērnajam gadam, pēc tam kļūstot par valdības viceprezidentu. Tieša viņa ministrēšanas laikā Krievijā tika sākta un plaši atbalstīta dopinga programma, kuras kulminācija bija 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, kad mājiniekiem tika mainītas pozitīvas dopinga proves pret negatīvām. Mutko decembra sākumā tika piešķirts mūža aizliegums kā oficiālai personai pārstāvēt savu valsti olimpiskajās spēlēs.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā norisināsies no 14.jūnija līdz 15.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!