Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Krievijas vicepremjers Vitālijs Mutko, kurš kā bijušais Krievijas sporta ministrs tiek turēts aizdomās par šīs valsts iestāžu izveidotas un atbalstītas dopinga programmas atbalstīšanu, trešdien atkāpās no Krievijas Futbola federācijas (RFS) prezidenta amata.

Mutko jau pērn pauda, ka neturpinās darbu RFS, lai koncentrētos saviem pienākumiem valdībā.

RFS prezidenta funkcijas pārņems Sergejs Prjadkins, kurš ir Krievijas futbola premjerlīgas vadītājs.

Jaunais prezidents tiks vēlēts februārī gaidāmajā kongresā.

Mutko bija Krievijas sporta ministrs līdz pērnajam gadam, pēc tam kļūstot par valdības viceprezidentu. Tieša viņa ministrēšanas laikā Krievijā tika sākta un plaši atbalstīta dopinga programma, kuras kulminācija bija 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, kad mājiniekiem tika mainītas pozitīvas dopinga proves pret negatīvām.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izmeklēšanas komisijas guvušas pierādījumus, ka šīs manipulācijas notikušas ar valsts iestāžu, tostarp sporta ministrijas, iesaisti. Tieši šo pierādījumu dēļ Mutko pērnā gada decembra sākumā tika piešķirts mūža aizliegums kā oficiālai personai pārstāvēt savu valsti olimpiskajās spēlēs.

Mutko pērn ap šo laiku uz pusgadu apturēja savu darbu RFS. Visticamāk, tas notika pēc Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) vadības iebildumiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!