Foto: AP/Scanpix/LETA

Pāris nedēļas pēc savas 90. jubilejas mūžībā aizgājis 1954. gada Pasaules kausa ieguvējs, ilggadējais Vācijas futbola izlases kapteinis un leģendārais "FC Koeln" uzbrucējs Hanss Šefers, informē Ķelnes klubs.

"Mēs esam zaudējuši vienu no nozīmīgākajam personībām mūsu kluba vēsturē, pasaules čempionu un "FC Koeln" ikonu. Mūžīga piemiņa Hansam Šeferam," saka Ķelnes kluba prezidents Verners Špinners.

"FC Koeln" bija vienīgais futbola klubs Šefera profesionālajā karjerā. Tajā viņš nospēlēja no 1948. līdz 1965. gadam, aizvadot 461 spēli un gūstot 274 vārtus. 1963. gadā viņš tika atzīts par gada labāko futbolistu Vācijā. Pirms aiziešanas no profesionālā sporta Šefers paguva divas sezonas nospēlēt jaunizveidotajā Vācijas bundeslīgā, kurā viņš aizvadījis 39 spēles un guvis 20 vārtus.

Vācijas futbola izlases sastāvā Šefers piedalījās trijos Pasaules kausa izcīņas turnīros, ieskaitot 1954. gadu, kad Rietumvācijas komanda ieguva zelta dievieti. Šefers šajā čempionātā guva četrus vārtus. Laikā no 1957. līdz 1962. gadam Šefers bija Vācijas izlases kapteinis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!