Foto: F64

Ceturtdien, 27. jūnijā, 79 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējās Rīgas "Daugava" futbola komandas galvenais treneris, ilggadējais futbola funkcionārs Jānis Skredelis, informē Latvijas Futbola federācija.

LFF aicina visus futbola ļaudis šajā nedēļas nogalē spēles Latvijā sākt ar klusuma brīdi Skredeļa kunga piemiņai.

Lai gan pats nebija augsta līmeņa sportists, pēc Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūta (tagadējās LSPA) absolvēšanas Skredelis 1966. gadā uzsāka trenera darbu dzimtā Ilūkstes bērnu un jauniešu sporta skolā. Pieaugušo futbolā Skredelis trenera amatā debitēja Rīgas "Straumes" komandā, kas viņa vadībā kļuva par Rīgas čempionu. 1975. gadā viņš kļuva par rūpnīcas RER futbola komandas treneri, bet šai vienībai tolaik bija sadarbība ar Latvijā spēcīgāko klubu Rīgas "Daugava". Trīs gadus Skredelis trenēja arī Latvijas PSR junioru komandu, bet 1981. gadā viņam uzticēja vadīt Rīgas "Daugavu". Viņa laikā Rīgas komanda ar spožu sniegumu priecēja līdzjutējus PSRS pirmajā līgā, tomēr izsisties līdz augstākajai līgai "Daugavai" tā arī neizdevās.

1990. gadā Skredelis uzņēmās Irākas olimpiskās izlases vadīšanu, trenēja arī Zaporožjes "Metallurg", bet drīz vien atgriezās Latvijā un ilgu laiku darbojās gan LFF, gan visas Latvijas futbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!