Foto: Gata Pabērza kolāža

Lielo sportu virza liela nauda. Vienam tie ir daži simti, citam – tūkstoši, bet vēl kādam – miljoni vai miljardi. Pagājušajā nedēļā sporta medijā MVP varēja lasīt stāstus par tiem visiem – no Skujiņa un Ostapenko, līdz pat globālā futbola biznesa aizkulisēm.

Ulvis Brože: Pēdējais zaudējums. Ko Latvijas hokejs (ne)ieguva no Rīgas 'Dinamo'

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ja Rīgas "Dinamo" būtu bijis gudri un plānveidīgi pārvaldīts klubs, kam svarīgi savi principi, nevis savu maku piepumpēšana, 2023. gadā hokejs Latvijā būtu neapšaubāms sporta veids numur viens. Realitāte ir pavisam cita. "Dinamo" projekta mantojums Latvijas hokejam? Tas atstāts tik pliekans, ka aizmirst to nebūs nekādu problēmu. Kāpēc tā notika?

Lasīt vairāk

Abramoviča Pandoras lāde. Kā 'netīrā' nauda caur futbolu izmainīja Eiropas vērtības

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Futbols vienmēr bijis plašākas pasaules spogulis, taču šodien tas neapšaubāmi atspoguļo ko jaunu. Oligarhi, privātā kapitāla magnāti un naftas valstis ir pārņēmušas gan šo lielisko spēli, gan visu pasauli. Pirmais tradicionālo futbola sistēmu uzlauza Romāns Abramovičs, kura piemēram nākamo divdesmit gadu laikā sekoja citi jaunbagātnieki. Šodien stāsts par futbolu vairs nav tikai stāsts par sporta veidu – tas ir stāsts par absolūti visu...

Lasīt vairāk

Armands Puče: Kurš ministrei Čakšai iedos izkapti?

Foto: LETA

"Kamēr viena sabiedrības daļa apsaukāja Izglītība ministri Andu Čakšu, bet citi gribēja podā iebāzt viņas padomnieka Ainara Bagatska zelta roku – sniegs valsts centrālajā daļā praktiski bija nokusis," savus vērojumus iesāk Armands Puče. Tomēr stāsts jau nav par dažiem sportistiem noņemto naudu, bet par izkapti, ko patiesībā Anda Čakšai jātur pa ķērienam...

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā aprunājāmies ar Raimondu Krolli, kurš spēris soli augšup klubu karjerā, taču pēc Itālijā pavadītajiem mēnešiem aizvadīja savu sliktāko maču Latvijas izlases rindās, kā arī pavērām priekškaru šosezon intriģējošākajam F-1 stāstam – par negaidītu renesansi piedzīvojušo "Aston Martin" komandu ar tās harizmātisko līderi Fernando Alonso priekšgalā.

Kas gaidāms "MVP"

Šo nedēļu esam iesākuši, spiežot grīdā gāzes pedāli – gan īstajās autosacīkstēs, gan virtuālajās, kas mūsdienās satuvinājušās un pat sākušas pārklāties viena ar otru. Vēl šonedēļ aprunāsimies ar diviem Latvijas sporta spīdekļiem, no kuriem viens kaldina panākumus uz NHL ledus, bet otrs – motokrosa trasēs, pašķetināsim kādu skandālu pašmāju sportā, un iepazīstināsim gan ar pasaules hokeja lielāko mērgli, gan Lietuvas basketbola šobrīd lielāko lepnumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!