Foto: Gata Pabērza kolāža

Kā jau pirms nedēļas rakstījām – lai piedod profesionālais sports, bet brīdī, kad mainās pasaules vēsture un visu acu priekšā notiek terora akts pret veselu valsti, tam iespējams atvēlēt labākajā gadījumā bekvokāla lomu. Tomēr MVP ir sporta medijs, tāpēc mūsu slejās šajās dienās – par to, kā šī traģēdija saista abus. Karš un sporta pasaule...

Ceru, ka Putinu tiesās...' Astoņu Latvijas izlašu kapteiņi par Krievijas agresiju Ukrainā

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Atšķirībā no Latvijas mūziķiem, kas jau otrajā vakarā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Kronvalda parkā iepretim lielās kaimiņvalsts vēstniecībai sarīkoja atbalsta koncertu, palīdzot vākt ziedojumus cietušajiem, pašmāju sporta zvaigznes skaidru nostāju paudušas kūtrāk. Izlēmīgo bijis mazāk nekā klusējošo, nosodošo mazāk nekā laipojošo. Kādam tas varbūt arī var palikt personiskās sirdsapziņas jautājums, tomēr ir daži, kas šajā situācijā, mūsuprāt, nedrīkst slēpties aiz neitralitātes vai apolitisma – spēlētāji, kam ikdienā uzticēts Latvijas valstsvienības kapteiņa gods. Kuri sauc cīņā valstsvienību, simbolizē tās vērtības un reprezentē to kā Latvijā, tā ārzemēs. MVP vērsās pie astoņu Latvijas izlašu kapteiņiem.

Lasīt vairāk

Armands Puče: Arī Kirhenšteins nēsātu Rīgas 'Dinamo' kreklu

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

"Tagad ir īstais brīdis pielikt punktu šīs 5. kolonnas rotaļām," tiešu valodu runā Armands, aprakstot metodes, kā Rīgas "Dinamo" palīdz Kremļa imperiālisma ideju taustekļiem sasniegt nekritiskāk domājošo Latvijas hokeja fanu smadzenes. Un uzsver – šis ir laiks, kad kompromisiem vairs nav vietas, un katram ir jāizvēlas. "Jā, "Latvijas gāze", kas sen jau nav Latvijas, ir sponsors un atbalstītājs daudzām lietām mūsu valstī – bet, ja man ir jāizvēlas starp viņiem, vai ukraiņu garu – neatskatoties pievienojos Kijevas brīvības cīnītājiem. Nē, tomēr atskatos gan – ar baudu izgaršoju kā šajās dienās sarkst un lokās tie, kas nodotu neatkarīgas Latvijas valsts ideju jau sākot ar rītdienu, pirms brokastīm..."

Lasīt vairāk

Nelamāsiet Putinu, 'uzsauksim' pirti... Kā funkcionāri mēģināja aizbāzt muti Latvijas faniem

Foto: F64

Šis astoņus gadus senais stāsts patiesībā nemaz nav sens – drīzāk var teikt, ka tas bija sākums tam, ko esam spiesti vērot tagad. Jo savu gļēvo un alkatīgo roku uz Ukrainas kakla, ko patlaban izmisīgi cenšas sažņaugt, Krievijas diktatoriņš uzlika jau toreiz, 2014. gadā. Bija cilvēki arī Latvijā, kas par to gribēja runāt skaļi, un arī sporta fanu pulks bija gatavs izrādīt pienācīgu attieksmi, taču Latvijas Futbola federācijas vadošie vīri jutās citādi...

Lasīt vairāk

Arī pārējās tēmas aizvadītajā nedēļā bija veltītas notikumiem Ukrainā – reportāža no bunkura Kijivā, kur kopā ar ģimeni un draugiem kara šausmas tiešā tuvumā piedzīvo ukraiņu basketbola žurnālists Oleksandrs Prošuta, Atēnu olimpisko spēļu 4. vietas ieguvēja modernajā pieccīņā Denisa Čerkovska viedoklis, raugoties uz notiekošo Latvijas krievu cilvēka acīm, kā arī Raimonda Rudzāta sleja par ukraiņu bokseriem, kas šajā savai dzimtenei smagajā brīdī rāda pārējai pasaulei, kādam jābūt īstam čempionam – ne tikai ringā.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā sīkāk pastāstīsim par ukraiņu sportistiem, kas stājušies savas dzimtenes sardzē un daži jau diemžēl atdevuši ar savas dzīvības, kā arī kādu Krievijas sporta zvaigzni, kas joprojām nespēj sadūšoties nostāties pret savu elku Kremlī, tādējādi apdraudot savu šķietami nesatricināmo godpilno vietu vēsturē. Būs arī plašāka intervija ar sportistu, kura viedoklis latviešiem bijis nozīmīgs jau gadu desmitiem, un saruna ar spēlētāju, kurš šā brīža notikumu iespaidā palika bez darba un pieņēma lēmumu atgriezties Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!