Foto: Gata Pabērza kolāža

Dabas māte uz saulgriežiem nolēmusi piemest kādu pagalīti un labi vēdinātas un kondicioniera dzestrajai dvašai pakļautas telpas patlaban ir patīkamākā vieta, kur pavadīt vismaz dažas stundas dienā. Laba iespēja palasīt! Futbols, aizokeāna basketbols un vieglatlētika – trīs sporta veidi, kas šobrīd aktuāli, pagājušajā nedēļā bija arī sporta medija MVP uzmanības centrā.

'Karalienes bruņinieks' un viņa 50 gadus nepārspētais rekords

Foto: Latvijas Sporta muzeja krājums

Vienmēr fascinējoši, ja rindu autors nav bijis tikai aprakstīto notikumu vērotājs, bet arī dalībnieks. Egīla Jurisona stāsts par izcilo skrējēju un Kannu kinofestivālā godinātā režisora Rolanda Kalniņa kinolentes "Karalienes bruņinieks" galveno varoni Juri Grustiņu un viņa pusgadsimtu nepārspēto rekordu ir tieši tāds. Tas ir senākais ilgdzīvotājs Latvijas vieglatlētikas (un iespējams, ne tikai tās) rekordu saimē un jau par 15 gadiem pārdzīvojis savu autoru...

Lasīt vairāk

Stila ikonas, papagaiļi vai biznesmeņi? NBA spēlētāju uzvaras gājiens modes pasaulē

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Laikmetā, kad divu limonādes pudelīšu pārvietošana "ārpus kadra" preses konferencē to ražotājam izmaksā četrus miljardus dolāru, profesionālā sporta superzvaigžņu ietekmi ir grūti pārvērtēt – viņos klausās, uz viņiem skatās un viņus kopē. Ko viņi ēd, ko dzer, kādu mūziku klausās un ko domā par politiku – tam visam ir nozīme! Arī tam, ko velk mugurā. NBA basketbolistu saikne ar modes pasauli pēdējos gados kļuvusi uzkrītoši pamanāma. Ko viņi valkā un atrāda publikai, nav tikai personīgais stils. Tas ir bizness.

Lasīt vairāk

'Testos vājāki par meitenēm'. Kāpēc Latvijas futbols izvēlas vieglāko ceļu?

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas futbolisti nav paši tehniskākie, mūsu arī nav tik daudz, lai savērptu pamatīgu atlases tīklu un tajā izķertu lielus talantus, taču arī savas retās iespējas izcelties pārējo vidū neizmantojam. Tāds arī šās reizes jautājums, ko sarunās ar jomas pārzinātājiem un ekspertiem šķetinājis Jānis Freimanis: kāpēc neesam starp pirmrindniekiem tajā, ko varam kontrolēt – fiziskajā sagatavotībā? "Minēšu vienu piemēru – U-13 futbolistiem veiklība, koordinācija, ātruma un spēka attīstība ir vieglatlētikas U-11 meiteņu līmenī," atzīst viens no treneriem, kas strādājis abos šajos sporta veidos.

Lasīt vairāk

Iespējams, vismaz kaut kur zemapziņas līmenī motivācija iepriekšējam materiālam dzima, vērojot Eiropas labāko futbolistu cīņas "Euro 2020" laukumos un salīdzinot to ar neseno kontrastu Latvijas izlases izpildījumā – futbols patlaban valda. Šo faktu pagājušajā nedēļā nepalaidām garām arī mēs, turpinot žurnālista un pasaules apceļotāja Rolanda Norieša dienasgrāmatu no futbola čempionāta – klātienes iespaidus un vērojumus vēl trijās jaunās sērijās: "Sešpakāpju drošības kontrole un kamerūnieša himna Krievijai", "Biļetes zem nominālvērtības un somu attiecības ar alu" un "Kukulis ceļu policistam un laimīgā Zviedrija bez Zlatana".

Kas gaidāms "MVP"

Gaidāmās nedēļas laikā solītā atgriešanās pie kāda Latvijas sporta skandāla, kas izskanēja ļoti skaļi, taču noklusa, atstādams aiz sevis vairākus neatbildētus jautājumus – uz kuriem nu mēģināsim rast atbildes. Aprunāsimies ar vienu no mūsu basketbolistiem, kura karjeras izmaiņas pagājušajā sezonā raisa interesi par tālākajiem notikumu pavērsieniem, ielūkosimies NBA pārtraukumu konkursu aizkulisēs, iepazīstināsim ar vēl kādu leģendāru pasaules sporta zvaigzni, un noteikti turpināsim arī klātienes reportāžas no "Euro 2020".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!