Foto: AP/Scanpix/LETA
Itālijas Futbola federācija (IFF) tomēr neapturēs valsts čempionātu nupat notikušo fanu sadursmju dēļ, atklājis IFF prezidents Gabriele Gravina.

Pirms Milānas "Inter" un "Napoli" spēles 26. decembrī Milānā izcēlās sadursmes starp abu komandu atbalstītājiem. Vairāk nekā 100 "Inter" fani uzbruka "Napoli" līdzjutēju mašīnām; četri neapoliešu fanu tika ievainoti ar nazi, bet vienu "Inter" līdzjutēju nāvējoši notrieca automašīna. Divi "Inter" fan tika arestēti, bet sadursmes vietā policija atrada mačeti, āmurus un metāla stieņus.

"Inter" šajā spēlē uzvarēja ar 1:0.

"Čempionāts atsāksies sestdien. Visas spēles notiks atbilstoši kalendāram, A sērijas čempionāts netiks apstādināts," paziņoja Gravina.

Pirms tam viņš pieļāva iespēju, ka čempionāts uz laiku varētu tikt apstādināts.

Par sodu Milānas "Inter" divas spēles būs jāaizvada pie tukšām tribīnēm.

"Mēs izskatām šo situāciju. Nepieciešams paņemt pauzi un sakoordinēt mūsu darbu: mums ir problēmas ar sabiedrisko kārtību, kas ir jāatrisina," portāls "Football Italia" citēja Gravinu. "Es esmu ļoti norūpējies. Neesmu psihologs, bet pieļauju, ka daudzi futbolisti, kas todien izgāja "San Siro" laukumā, nervozēja. Tas, kas notika — tas ir ļoti nopietni. Šo jautājumu apspriedīsim ar valdību un policiju. Mums pietiek ar vienu šādu gadījumu."

Kā zināms, decembrī demonstrāciju un nemieru dēļ Francijā tika atceltas vairākas šīs valsts futbola čempionāta spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!