"Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdere RFS sestdien cīnījās neizšķirti 25. kārtas spēlē, tādējādi ļaujot vicelīderei "Valmierai" pietuvoties turnīra tabulā.

RFS savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Jūrmalas "Spartaku".

Abām vadošajām komandām līdz sezonas beigām ir palikušas četras spēles, bet rīdzinieku pārsvars ir tikai divi punkti. RFS sezonas atlikušajās cīņās jāspēlē ar "Metta", "Riga" un divreiz ar "Daugavpili", bet "Valmierai" jātiekas ar "Spartaku", "Metta" un divreiz ar "Riga" vienību.

Mača rezultāts pirmo reizi mainījās 19. minūtē, kad pēc Denisa Rakela piespēles no kreisās malas bumbu vārtos raidīja Andrejs Iličs.

Spēles 64. minūtē jūrmalniekiem bija izcila iespēja izlīdzināt rezultātu, taču Daniils Vigovskis no pāris metriem nespēja ar galvu raidīt bumbu vārtos. Tomēr astoņas minūtes vēlāk virslīgas labākais bombardieris Leonels Vambā pēc Ņikitas Bērenfelda centrējuma ar galvu raidīja bumbu mērķī un panāca 1:1.

Pusotru minūti pirms finālsvilpes pēc Emersona Deusleisānu sitiena viesus no zaudētiem vārtiem glāba Vladislavs Lazarevs.

Jau ziņots, ka pirms tam "Valmiera" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja "Liepāju".

Kopvērtējumā ar 56 punktiem 24 spēlēs pirmo vietu ieņem RFS, otrajā vietā ar 54 punktiem 24 spēlēs ierindojas "Valmiera", bet pirmo trijnieku noslēdz "Riga" ar 46 izcīnītiem punktiem 23 spēlēs. Ceturtajā pozīcijā ar 39 punktiem 24 spēlēs ir "Liepāja", bet piektajā vietā atrodas "Spartaks" ar aizvadītām 25 spēlēm un 32 izcīnītiem punktiem.

Pirmspēdējā sestajā vietā atrodas "Daugavpils" ar 26 punktiem 23 spēlēs, bet pēdējā vietā atrodas "Metta"/LU ar 16 punktiem 24 spēlēs.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions tiks noskaidrots četru apļu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!