Foto: AP/Scanpix
Spānijas prokuratūra trešdien pieprasīja piespriest divu gadu cietumsodu pazīstamajam brazīliešu futbolistam Neimaram saistībā ar viņa skandalozo pāreju uz spāņu grandu "Barcelona", vēsta BBC.

Tiesnesis Hosē Peralss pieprasīja arī piecu gadu cietumsodu bijušajam "Barcelona" prezidentam Sandro Roseljam, bet Katalonijas klubam soda naudu 8,4 miljonu eiro apmērā. Tikmēr pašreizējam "Barcelona" prezidentam Hosepam Marijam Bartomeu visas izvirzītās apsūdzības lūgts noņemt.

Tādējādi tiesas priekšā būs jāstājas Roseljam, Neimaram, viņa tēvam, kuram arī bija loma futbolista pārejā, un "Barcelona".

2013. gadā Neimars no "Santos" komandas pārgāja uz "Barcelona", kas, lai iegūtu brazīlieti, šķīrās no 57,1 miljona eiro. Tomēr Brazīlijas investīciju kompānija DIS, kurai piederēja 40% tiesības uz futbolistu, uzskata, ka darījumā ir apkrāpta. Spānijas prokuratūra uzskata, ka "Santos" par futbolista pāreju saņēmis 25,1 miljonu eiro, nevis 17,1 miljonu eiro kā oficiāli ziņots. Tādējādi arī DIS pienākošajai summai bija jābūt lielākai.

Saistībā ar Neimara pāreju "Barcelona" draud arī sods citā lietā, kas ir izdalīta atsevišķi, - par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas. Vasarā "Barcelona" piekrita samaksāt 5,5 miljonu eiro sodu šajā lietā, tomēr prokuratūra mierizlīgumam nepiekrita un lieta tiek turpināta.

Roseljs atkāpās no "Barcelona" prezidenta amata pēc tam, kad nāca atklātībā vairākas krāpšanās Neimara pārejas lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!