Foto: AFP/Scanpix
Slavenajam brazīliešu futbola uzbrucējam Neimaram februāra sākumā būs jāierodas tiesā, lai liecinātu par savu pretrunīgo pāreju uz Spānijas grandu "Barcelona".

Pašlaik 23 gadus vecais Neimars uz "Barcelona" pārcēlās 2013.gadā, kad spāņu klubs par viņa iegūšanu it kā esot samaksājis 57,1 miljonu eiro. Tomēr Spānijas prokuratūra ir pārliecināta, ka patiesā darījuma summa bija vairāk nekā 83 miljoni eiro, tai tiekot sadalītai atsevišķos līgumos.

Uz nepilnībām transfērā norādījis arī Neimara iepriekšējais klubs "Santos", kas 2013.gadā par futbolista pāreju saņēma 17,1 miljonu eiro, taču tai vajadzētu būt lielākai, ja darījuma patiesā summa tiešām tiek slēpta.

Neimaram tiesā par savu transfēru jāliecina 2.februārī, kamēr dienu ātrāk to darīs bijušais "Barcelona" prezidents Sandro Roseljs, kurš bija atbildīgs par spēlētāja pāreju, un pašreiz šo amatu ieņemošais Hoseps Bartomeu.

Tiesā liecinās arī bijušie "Santos" prezidenti un abu klubu pārstāvji, kā arī Neimara vecāki.

Sūdzību tiesā iesniegusi Brazīlijas investīciju grupa DIS, kam piederēja tiesības uz futbolistu. Kompānija uzskata, ka tai šajā transfērā ir nodarīts finansiāls kaitējums. Tikmēr Spānijas tiesa ir izpētījusi sūdzību un saskatījusi tajā nelegālu darbību pazīmes, cenšoties noslēpt patieso summu, par kādu spēlētājs tika nopirkts.

Tiek vēstīts, ka "Barcelona" klubs slēpis patieso pārejas summu, lai izvairītos no nodokļu maksāšanas. Tieši šīs pretrunīgā transfēra dēļ no Spānijas komandas prezidenta amata 2014.gada sākumā atkāpās Roseljs.

Arī Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) sākusi izmeklēšanu šajā lietā, jo "Santos" klubs veicis iesniegumu, kurā Neimara tēvs tiek apsūdzēts pāragru sarunu uzsākšanā ar "Barcelona" klubu. Līdz ar to tika pārkāpta spēlētāja noslēgtā vienošanās ar Brazīlijas komandu.

Neimaram šobrīd ir problēmas arī ar Brazīlijas nodokļu iekasētājiem, kas iepriekšējā gadā iesaldēja futbolista aktīvus aptuveni 43 miljonu eiro vērtībā.

Kā zināms, Neimars bija viens no pretendentiem uz pagājušā gada labākā futbolista godu, taču "Ballon d'Or" balvu jeb "Zelta bumbu" ieguva viņa komandas biedrs argentīnietis Lionels Mesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!