Foto: Reuters/Scanpix/LETA

FIFA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas Dienvidamerikas (CONMEBOL) zonā otrdien Neimārs guva trīs vārtus un palīdzēja Brazīlijas izlasei ar rezultātu 4:2 izbraukumā pārspēt Peru valstsvienību.

Peru valstsvienība divas reizes šajā mačā izvirzījās vadībā, bet abas reizes Brazīlija atspēlējās. Vispirms vārtus guva Peru izlases spēlētājs Andrē Karijo, bet vēlāk Neimārs realizēja 11 metru soda sitienu. Tad otrajā puslaikā Peru izlasei vadību atguva Renato Tapija, taču piecas minūtes vēlāk Rišarlisons atjaunoja neizšķirtu rezultātu. Saspringtā spēles galotnē 83. minūtē Neimārs realizēja vēl vienu "pendeli", bet kompensācijas laikā guva savus trešos vārtus un panāca spēles gala iznākumu.

Pēc šī mača Neimārs kļuva par Brazīlijas izlases visu laiku otro rezultatīvāko futbolistu ar 64 vārtu guvumiem, apsteidzot Ronaldo, kuram 62 vārtu guvumi valstsvienībā. Visu laiku rezultatīvākais Brazīlijas izlases futbolists ir Pelē ar 77 precīziem sitieniem.

Citās spēlē CONMEBOL zonā Argentīna izbraukumā ar 2:1 uzvarēja Bolīviju, Ekvadora savā laukumā ar 4-2 pieveica Urugvaju, Paragvaja izbraukumā ar 1:0 pārspēja Venecuēlu, bet Čīle un Kolumbija nospēlēja neizšķirti 2:2.

Brazīlija un Argentīna ar sešiem punktiem divās spēlēs ierindojas vadošajās pozīcijās Pasaules kausa kvalifikācijā CONMEBOL zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!