Foto: AFP/Scanpix

Brazīliešu talantīgais uzbrucējs Neimars oficiāli līdz 2021. gadam pagarinājis līgumu ar Spānijas futbola grandu "Barcelona", vēsta sporta portāls "Goal".

Jaunais līgums Neimaru ierindos desmit pelnošāko pasaules futbolistu vidū, tomēr finansiālā ziņā viņš nebūs tik atmaksāts kā viņa komandas biedrs – Argentīnas superzvaigzne Lionels Mesi. 29 gadus vecais Mesi katrā no turpmākajām divām sezonām nopelnīs 42 miljonus eiro.

Neimara līgums paredz, ka šosezon viņš saņems 18 miljonus eiro, bet tad viņa atalgojums līdz 2018. gadam pieaugs līdz 25 miljoniem eiro par vienu aizvadītu sezonu.

Tāpat līgumā, par kuru neformāla vienošanās tika panākta jau vasarā, iekļauta 250 miljonu eiro izpirkuma maksa līdzšinējo 200 miljonu eiro vietā. Visticamāk, ka tas darīts ar mērķi atgaiņāt 24 gadus vecā brazīliešu uzbrucēja tīkotājus – par Neimaru aktīvi cīnījās Francijas čempione Parīzes "Saint-Germain".

Ar "Barcelona" klubu Neimars iepriekšējos divus gadus triumfējis arī Spānijas čempionātā.

Neimars uz Barselonas vienību pārcēlās 2013. gadā, ar skandalozu transfēru pārnākot no dzimtenes kluba "Santos". Tiek lēsts, ka šajā darījumā klubs un tā toreizējais prezidents Sandro Roseljs par futbolistu samaksājuši vairāk nekā deklarētos 57 miljonus eiro.

"Barcelona" kluba rindās Neimars kopumā ir aizvadījis 150 spēles, kurās guvis 91 vārtus. Kopā ar argentīnieti Lionelu Mesi un urugvajieti Luisu Suaresu šai komandai ir viena no bīstamākajām uzbrukuma līnijām pasaulē.

Neimara kontā arī 73 spēles Brazīlijas izlasē, kurās viņš guvis 49 vārtus.

Kopā ar izlasi Neimars šovasar triumfēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!