Foto: AFP/Scanpix/LETA
Riodežaneiro policijas kibernoziegumu nodaļa uzaicinājusi Brazīlijas futbola zvaigzni Neimaru sniegt liecību par video, kurā viņš skaidro apsūdzību izvarošanā.

Jau ziņots, ka Brazīlijas futbola izlases un Francijas kluba Parīzes "Saint-Germain" zvaigzni Neimāru kāda sieviete apsūdz izvarošanā, vēsta ārvalstu mediji.

Pirmā informāciju par apsūdzībām klajā nāca aizvadītās nedēļas izskaņā, kad Brazīlijas mediji informēja, ka Riodežaneiro policijā iesniegta sūdzība, kurā teikts, ka Neimars izmantojis spēku, lai veiktu seksuāla rakstura darbības bez partnera piekrišanas.

Neimars šos apvainojumus noraidīja. Viņš sava sociālā tīklā "Instagram" profilā publicēja septiņas minūtes garu video, kurā parādīja savu saraksti ar sievieti, kā arī intīmas fotogrāfijas, kuras viņa sūtīja futbolistam.

Tomēr, parādot šīs fotogrāfijas, viņš varētu būt pārkāpis Brazīlijas likumu, kas aizliedz bez otras puses piekrišanas publicēt citu cilvēku kailfoto vai cita veida jutīgu informāciju. Turklāt situāciju vēl vairāk sarežģī tas, ka šobrīd notiek Sanpaulu policijas izmeklēšana, kas ir atsevišķa izmeklēšana no kibernoziegumu nodaļas uzsāktās izmeklēšanas.

Pirmdien "Instagram" noteikumu pārkāpumu dēļ dzēsa Neimara video.

Kā aģentūrai "Associated Press" apliecināja Riodežaneiro policijas kibernoziegumu divīzijas izmeklētājs Paulu Sartori, pirmdien divi likumsargi apmeklējuši Brazīlijas izlases treniņu ar mērķi uzaicināt Neimaru uz liecības sniegšanu. Liecināšanas datums šobrīd nav zināms.

Savukārt apsūdzētājas advokāti atteikušies pārstāvēt sievieti, jo viņa mainījusi liecību, ziņo "Globo TV". Advokātu firma bija sākotnēji bija informēta par to, ka seksuāla rakstura rakstura darbības notikušas ar abu pušu piekrišanu, bet spēku Neimars pielietojis pēc tam.

Turpretī oficiālajā iesniegumā minēta izvarošana, kas advokātu firmai šķiet pavisam cita apsūdzība.

Futbolista tēvs Neimars Santošs raidsabiedrībai "Bandeirantes" atklāja, ka apsūdzība nav patiesa. Futbolista tēvs apgalvo, ka Neimars ar sievieti maijā saticies Parīzē, bet pēc tam viņu nav vēlējies redzēt, kā rezultātā viņa mēģinājusi izspiest no brazīlieša naudu.

Šobrīd Neimars kopā ar Brazīlijas izlasi gatavojas Dienvidamerikas prestižākajam izlašu turnīram "Copa America".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!