Foto: LETA

Neizmaksāto algu dēļ Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta komandu Rīgas "Skonto" pametis viens no līderiem aizsargs Sergejs Kožans.

Kā zināms, "Skonto" komandai ir lielas finansiālās problēmas un jau pirms sezonas tā tikai ar lielām grūtībām piekļuva turnīram. Svētdien rīdzinieku komandas spēlētāji nenokārtoto parādu dēļ nolēma boikotēt virslīgas maču pret "Liepāju", ko bija iecerēts translēt kanālā TV6.

"Vēl piektdien - dienu pirms boikota - nodevu savu ekipējumu un aizgāju no komandas," aģentūrai LETA atklāja Kožans. "Pat ja nebūtu aizgājis, spēles boikota ideju atbalstītu pilnībā, jo esam komanda."

Pašlaik 28 gadus vecais Kožans bija viens no "Skonto" vienības līderiem, turklāt Vladislava Gabova savainojuma laikā pildīja komandas kapteiņa pienākumus.

"Man ir karjeras turpināšanas iespējas ārzemēs, taču pašlaik neko vairāk nevaru pateikt," atzina Kožans, kurš pērnvasar "Skonto" atgriezās pēc četru gadu prombūtnes.

Šajā klubā viņš 2005.gadā sāka savu profesionālo karjeru, bet pēc tam 2009.gadā Kožans pārcēlās uz Poliju, kur kopā ar Latvijas pussargu Ivanu Lukjanovu spēlēja Gdaņskas "Lechia" komandā. Polijā trīs sezonās viņš "Lechia" sastāvā aizvadīja 42 spēles un guva vienus vārtus, bet pēc tam turpināja karjeru Baltkrievijā, pārstāvot Soļigorskas "Šahtjor" un "Slavia-Mazir" vienību krāsas.

"Skonto" joprojām cer, ka kādus spēlētājus, kā, piemēram, Ruslanu Mingazovu, vasaras pāreju perioda laikā izdosies pārdot, kas nedaudz paplašinātu finansiālās iespējas.

Pirms vēl oficiāli "Skonto" saņēmusi tehnisko zaudējumu, turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar 46 punktiem 18 mačos atrodas Rīgas komanda, kurai ar 41 punktu 19 cīņās seko Latvijas čempionvienība "Ventspils"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!