Foto: AFP/Scanpix

Brazīliešu jaunā futbola zvaigzne Nejmars beidzot guva vārtus UEFA Čempionu līgā, un trešdien "Barcelona' pēdējā spēlē grupu turnīrā izcēlās uzreiz ar "hat trick".

Nejmara trīs gūtie vārti sekmēja "Barcelona" graujošu uzvaru 6:1 (3:0) pār Glāzgovas "Celtic".

"Barcelona" jau pirms šīs spēles sev bija nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā, bet otro vietu šajā H grupā ieņēma "AC Milan", kam ceļazīmi nodrošināja neizšķirts 0:0 pēdējā spēlē pret Amsterdamas "Ajax". Nīderlandes klubs palika trešais un tagad spēlēs Eiropas līgā, bet "Celtic" komandai Eirokausu sezona ir beigusies.

Vēl trešdien no E grupas astotdaļfinālā iekļuva "Schalke 04", kas ar 2:0 pieveica "Basel". Pirms tam nākamajā kārtā jau iekļuvusi bija "Chelsea", kas ar uzvaru 1:0 pār "Steaua" nodrošināja arī pirmo vietu savā grupā.

Dramatiski cīņa par divām ceļazīmēm izvērtās F grupā, kur noslēguma kopvērtējumā trīs komandām bija pa 12 punktiem. Dortmundes "Borussia" tikai mača izskaņā viesos izrāva uzvaru 2:1 pār Marseļas "Olympique", tādējādi nodrošinot pirmo vietu F grupā un ceļazīmi nākamajā kārtā. Par spēles galveno varoni kļuva Kevins Groskroics, kurš uzvaru nesošos vārtus guva tikai 87.minūtē.

Otro vietu grupā ieņēma "Arsenal", kas gan ar 0:2 zaudēja "Napoli". Itālijas klubs tādējādi palika trešais un spēlēs Eiropas līgā. Lai iekļūtu nākamajā kārtā, "Napoli" bija jācer, ka "Borussia neuzvar, vai arī pašiem jāgūst vēl divi vārti.

Ar zaudējumu pēdējā spēlē no G grupas nākamajā kārtā spēja iekļūt arī Sanktpēterburgas "Zeņit", kas viesos ar 1:4 piekāpās Vīnes "Austria". Citā mačā grupas līdere Madrides "Atletico" ar 2:0 uzvarēja "Porto", tādējādi paverot Krievijas klubam ceļu uz nākamo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!