Foto: EPA/Scanpix/LETA
Nīderlandē šajā sezonā netiks noslēgts futbola augstākās līgas jeb "Eredivisie" čempionāts un pirmo reizi kopš 1945. gada netiks kronēts valsts čempions.

Covid-19 pandēmijas dēļ šobrīd pasaulē ir apstājusies sporta dzīve, un visā Eiropā, izņemot Baltkrieviju, nenotiek sporta karaļa futbola sacensības. Dažas Eiropas valstis vēl saglabā cerību izspēlēt futbola čempionātu līdz galam, tomēr Nīderlande atteikusies no gaidīšanas.

Pirms "Eredivisie" sacensību apturēšanas kopvērtējuma galvgalī ar 56 punktiem 25 spēlēs bija Amsterdamas "Ajax" un "AZ Alkmaar", bet neviena no šīm komandām netiks pie čempionu titula. Sacensību rīkotāji nolēmuši atstāt čempionātu neizspēlētu, bet "Ajax" vēl uz gadu saglabās čempionu titulu kā 2019. gada spēcīgākā komanda.

Daudz sāpīgāk "Eredivisie" sezonas noslēgšana skars otrās divīzijas līderkomandu "Cambuur", jo nolemts nemainīt dalībnieku sastāvu – elites vājākās komandas neizkritīs zemāk, bet otrās divīzijas komandas nepakāpsies uz "Eredivisie". "Cambuur" bija izteikta līdere otrajā divīzijā (11 punktu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem) un praktiski jau nodrošinājusi ceļazīmi uz eliti, bet tagad vēl vienu gadu nāksies spēlēt otrajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!