Foto: AP/Scanpix
Nīderlandes futbola izlase, kas svētdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā savā laukumā uzņems Latviju, trešdien pārbaudes spēlē Amsterdamā ar 2:3 piekāpās Meksikai.

Par spēles galveno zvaigzni kļuva Meksikas izlases uzbrucējs Karloss Vela, kurš nebija spēlējis valstsvienībā kopš 2011.gada marta, kad par disciplīnas pārkāpumiem viņa piesprieda sešu mēnešu diskvalifikāciju. Vela jau spēles astotajā minūtē ar teicamu tālsitienu apklusināja Nīderlandes atbalstītājus. Otrā puslaika sākumā Velsijs Snejders panāca izlīdzinājumu, bet tad Vela un Havjērs Ernandess izvirzīja Meksiku vadībā ar 3:1. Deilijs Blinds vienus vārtus spēja vēl atgūt, bet izglābties no zaudējuma "oranžie" nespēja.

Tādējādi Meksika revanšējās par skandalozo zaudējumu Nīderlandei Pasaules kausa astotdaļdfinālā, kad holandiešiem uzvaru nodrošināja Arjena Robena strīdīgais kritiens soda laukumā un pēc tam realizētā "pendele". Nīderlandes izlasei pēc Pasaules kausa, kurā Gūsa Hidinka vadītā komanda izcīnīja bronzas medaļas, šis bija jau ceturtais zaudējums piecās spēlēs.

Zaudējumus piedzīvoja arī citas Latvijas pretinieces EURO 2016 kvalifikācijas A grupā. Fantastiski atlasi uzsākuši Islandi pārbaudes spēlē apstādināja Beļģija, kas savās mājās uzvarēja ar 3:1. Tikmēr Turcija savās mājās nespēja neko likt pretī Brazīlijas meistarībai, piekāpjoties ar 0:4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!