Foto: F64

Nīderlandes futbola izlase baidās no Latvijas valstsvienības, turklāt nesen izskanējušie komentāri no šīs komandas nometnes to tikai vēl vairāk apliecina, sacīja uzbrucējs Artjoms Rudņevs.

Kā zināms, Nīderlande un Latvija svētdien Amsterdamā aizvadīs savstarpējo 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra dueli. Nīderlandei, kas vēl šovasar notikušajā Pasaules kausa izcīņā izcīnīja trešo vietu, šis atlases cikls nav sācies pārāk veiksmīgi - trīs maču laikā izcīnīti tikai trīs punkti, kas liek ieņem trešo vietu A apakšgrupā. Par punktu no tās atpaliek tieši Latvija.

"Interesanti, Nīderlandes izlases galvenais treneris Gīss Hidinks jau tagad saka, ka atkāpsies no amata, ja zaudēs Latvijai. Uzskatu, ka tādi komentāri nav pareizi," sacīja Rudņevs. "Skaidrs, ka viņi baidās no Latvijas, jo pašlaik Nīderlande ir tikai trešajā vietā un viņiem vajag punktus, bet mēs cīnīsimies, lai atņemtu punktus. Hidinks ar šādiem izteikumiem tikai rada sevī un komandā pārliecību, ka viņiem būs jābaidās no mums - savukārt mums tas nāk par labu."

Kā zināms, Rudņevs ir Vācijas bundeslīgas kluba Hamburgas SV (HSV) īpašums, kurā spēlē arī Nīderlandes pussargs Rafaels van der Vārts. "Ar van der Vārtu runāju jau pēc Latvijas izlases spēles pret Turciju. Vaicāju, vai viņš dosies uz izlasi, un van der Vārts teica, ka ir gatavs un tagad arī izsaukts. Viņš atklāja, ka nebūs viegli, tomēr Latvija ir jāuzvar."

Latvijas izlase svētdien gaidāmajam mačam gatavojas Nīderlandē, trenējoties nomaļā atpūtas kompleksā un neizvēloties radīt lieku ažiotāžu. Tomēr paredzams, ka duelis pret vietējo valstsvienību pulcēs lielu skatītāju skaitu.

"Man pirms mačiem pilnu tribīņu priekšā uztraukuma nav, jo esmu jau pieradis. Laikam tā man būs pirmā spēle izlasē pie tik daudz līdzjutēju, un tas būs patīkami visai komandai. Arī es sāku Latvijā maz skatītāju priekšā - galvenais futbolistiem, kuri pie šādas ažiotāžas nav pieraduši, spēlēt un domāt par uzvaru, kā arī saprast, ka mačam seko līdzi arī tavi fani, ne tikai Nīderlandes," uzsvēra Rudņevs. "Trenēšanās Nīderlandē ir ļoti laba ideja - gan bāze, gan treniņi augstā līmenī. Varam mačam sagatavoties gan psiholoģiski, gan morāli. Nekas mums netraucē un varam domāt vienīgi par spēli.

Oktobrī Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā aizvadīja divas spēles savā laukumā - vispirms ar 0:3 piekāpās Islandei, bet pēc tam cīnījās 1:1 ar principiālo pretinieci Turciju. Pirmajā no šiem dueļiem Rudņevs saņēma sarkano kartīti un automātisku diskvalifikāciju mačam pret Turciju, taču viņš tik un tā palika ar komandu, lai atbalstītu Latvijas futbolistus.

"Galvenais, ka arī mačā pret Turciju biju iesaistīts izlasē, paliekot ar komandu līdz sabraukuma beigām un atbalstot to, cik varēju. Pēc mača ar Islandi runāju ar izlases vadību un izlēmām, ka palikšu ar komandu, bet laikam jau vajadzēja atgriezties - pēc tam bija pārrunas ar Hamburgas kluba treneri, kurš vaicāja, kāpēc neatgriezos. Tomēr izskaidroju situāciju un viss bija kārtībā," atklāja Rudņevs. "Par noraidījumu pret Islandi manas domas nav mainījušās - pirmo dzelteno kartīti tiesnesis varēja man dot, bet otrajā epizodē pretinieku pat neredzēju un neiesitu viņam."

Latvijas valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā septembrī izbraukumā cīnījās 0:0 ar Kazahstānu. Turpinājumā oktobrī savā laukumā ar 0:3 tika zaudēts Islandei, kā arī nospēlēts 1:1 ar Turciju.

Kvalifikācijas cikla pirmā apļa noslēgumā 2015.gada 28.martā Latviju sagaida spēle Čehijā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijā pēc trim kārtām A grupā pa deviņiem punktiem ir Čehijai un Islandei, Nīderlande iekrājusi trīs punktus, kam ar diviem punktiem seko Latvija, kamēr Kazahstāna un Turcija iekrājušas pa punktam.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!