Foto: AP/Scanpix/LETA
Nigērija un Ēģipte trešdien Kamerūnā izcīnīja uzvaru Āfrikas Nāciju kausa izcīņas mačos, nodrošinot sev vietu turnīra labāko 16 komandu vidū.

D grupas mačā Nigērija Garuā ar 2:0 (0:0) pārspēja Gvineju-Bisavu. Vārtus Nigērijas labā 56.minūtē guva Umars Sadiks, bet 75.minūtē izcēlās Viljams Trosts-Ekongs.

Otrā grupas spēlē Jaundē Ēģipte ar 1:0 (1:0) pārspēja Sudānu. 35.minūtē vārtus guva Mohameds Abdelmonems.

Šādi iznākumi nozīmēja arī to, ka ne Sudāna, ne Gvineja-Bisava vairs nevar iekļūt izslēgšanas spēlēs, kā arī to, ka kā trešo vietu ieguvējas savās grupās "play-off" turnīrā piedalīsies Kaboverde un Malāvija.

Savukārt trešdienas vakarā kļuva zināms, ka Tunisijas gatavošanos pēdējai grupas spēlei ceturtdien pret Gambiju apgrūtinās 12 futbolistu nosūtīšana pašizolācijā Covid-19 dēļ.

Valsts futbola federācija savā "Facebook" kontā ziņo, ka trešdien treniņu no 28 spēlētājiem apmeklēja 16.

Pēc trim spēļu kārtām Nigērija finišēja ar deviņiem, Ēģipte ar sešiem punktiem, bet Sudānai un Gvinejai-Bisavai izdevās iegūt pa punktam.

Finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Āfrikas Futbola konfederācija (CAF) ir lēmusi, ka Covid-19 izplatības dēļ tiks ierobežots līdzjutēju skaits stadionos. Mājinieces Kamerūnas mačus var apmeklēt līdz 80 procentiem skatītāju no stadiona ietilpības, kamēr pārējos mačus - ne vairāk kā 60 procenti no stadiona ietilpības.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa (Āfrikas čempionāts) notiek Kamerūnā no 9.janvāra līdz 6.februārim. Meistarsacīkstēm bija jānotiek pagājušā gada vasarā, bet tās tika pārceltas uz šo ziemu un saglabājušas savu nosaukumu "2021 Africa Cup of Nations".

2019.gada Ēģiptē notikušajā finālturnīrā uzvarēja Alžīrija, kas titula mačā ar 1:0 pārspēja Senegālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!