Foto: AFP/Scanpix

Advokāts no Kolumbijas paziņojis, ka viņš vēlas piedzīt vienu miljardu eiro no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) par tiesnešu kļūdām Pasaules kausa izcīņas laikā, vēsta ārvalstu mediji.

74 gadus vecais Aurelio Himeness uzsvēris, ka Brazīlijas uzvara Pasaules kausa ceturtdaļfinālā pār Kolumbiju, viņam radījusi morālus kaitējumus. Viņš pēc šī mača tika nogādāts slimnīcā ar sirdsdarbības problēmām.

Šī mača tiesnesis Karloss Velasko pēc Brazīlijas un Kolumbijas ceturtdaļfināla spēles saņēma asu kritiku, jo šajā mačā tika piešķirti visvairāk noteikumu pārkāpumi 2014.gada Pasaules kausā.

"Es jutos ļoti slikti, mana sirds bija salauzta. Sirdsdarbības problēmu dēļ tika nogādāts slimnīcā, kur mani ielenca mani daudzie mazbērni, un viņi raudāja," teikts 74 gadus vecā advokāta paziņojumā.

Himenesam esot pierādījumi, ka šajā spēlē tika nodarīts "tīšs kaitējums". "Esmu nolēmis iesūdzēt tiesā FIFA, jo aizvadītajā Pasaules kausā tiesneši kaitēja daudzām valstīm un to futbola komandām, to starp Kolumbiju," sacīja Himeness. "FIFA tiesneši nodarīja morālo kaitējumu Čīles, Urugvajas, Kolumbijas, Anglijas, Meksikas un Kostarikas valstsvienībām un to līdzjutējiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!