Foto: F64

Holdings "Noah" pieliks visas pūles, lai "Optibet" futbola virslīgas vienība "Noah Jurmala" pēc iespējas ātrāk pārtrauktu lietot uzņēmuma zīmolu, pirmdien vēsta Erevānas futbola kluba "Noah" ieraksts vietnē "Facebook".

Jau ziņots, ka "Noah Jurmala" sestdien savā pirmajā spēlē līgā zaudēja Jūrmalas "Spartakam" ar rezultātu 0:5 (0:2).

"Holdings "Noah" informē, ka tas nav "Noah Jurmala" īpašnieks, un attiecīgi tam nav nekādas saistības ne ar pašreizējo situāciju klubā, ne ar tā turpmākajiem plāniem un darbībām."

"Zīmola maiņas procedūrai nepieciešams noteikts laiks, tāpēc klubs kādu laiku turpinās spēlēt ar "Noah" nosaukumu, tomēr holdings pieliks visas pūles, lai pēc iespējas ātrāk pārtrauktu tā lietošanu Latvijas līgā," Armēnijas klubs skaidro situāciju, kāpēc Latvijas klubs uzreiz nevar mainīt nosaukumu.

Ņemot vērā sacensību reglamentu, pērn par "Lokomotiv Daugavpils" dēvētā komanda nosaukumu varēja mainīt līdz 1. februārim. Tāpēc pagaidām tas palicis nemainīgs.

Arsenijs Andrejevs, kurš iepriekš ieņēma "Noah Jurmala" ģenerāldirektora amatu, iepriekš komunikācijā ar aģentūru LETA norādīja, ka investori nevēlas komentēt Latvijas komandas pamešanas apstākļus.

Komanda "Noah Jurmala" debiju virslīgas čempionātā piedzīvoja tikai iepriekšējās nedēļas beigās. Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK) 2021. gada sezonas priekšvakarā atsauca virslīgas potenciālās jaunpienācējas licenci. Klubs nolēma pārsūdzēt DK lēmumu. Vēlāk LFF Apelāciju komiteja (AK) lēma neapturēt komandas izslēgšanu no virslīgas turnīra.

"Noah Jurmala" cīņā par savu taisnību neapstājās un šo lēmumu pārsūdzēja Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas pagājušajā nedēļā lēma klubam piešķirt pagaidu LFF-A licenci dalībai virslīgas čempionātā. CAS aizvien turpina izskatīt šo lietu.

Ar zaudējumu vienīgajā spēlē "Noah Jurmala" turnīra tabulā ieņem pēdējo vietu deviņu komandu konkurencē, taču "Ventspils" piecos mačos sakrājusi tikai par punktu vairāk.

Šī gada virslīgas čempionu bija paredzēts noskaidrot četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Ja Daugavpils klubs CAS tiesā uzvarēs, katrai komandai vajadzēs aizvadīt 32 mačus.

"Noah" klubs uz vietu virslīgā cerēja, pārņemot 2020. gada 1. līgas uzvarētājas "Lokomotiv" tiesības pieteikties čempionātam. Biedrībā "Lokomotiv Daugavpils" – kas vēlāk pārtapa par "FC Noah Jurmala" – viena vieta tika atvēlēta Armēnijas investoru uzticības personai Arsēnijam Andrejevam, bet vēl divas vietas ieņēma Vadims Lunis un Nikolajs Poženskis, kurus "Lokomotiv" vadītājs Aleksandrs Jakubovskis raksturojis kā bērnības draugus.

Pirms sezonas "Lokomotiv Daugavpils" iesniegtajā vēstulē teikts, ka 300 000 eiro plāno ziedot Azerbaidžānas PSR dzimušais Bagrats Gazarjans, kurš tagad ir Kipras pilsonis, bet tika saukts par kluba īpašnieku. Gazarjanu esot piesaistījis biedrības "Lokomotiv Daugavpils" jaunais biedrs. Gazarjans nodarbojas ar uzņēmējdarbību Krievijā, līdz 2019. gadam bija viens no pastarpināti lielākajiem akcionāriem vienā no lielākajām ārējās reklāmas aģentūrām Krievijā "Laisa".

Noprotams, ka Gazarjans bijis starp armēņu investoriem, kuru pārvaldībā ir arī Erevānas "Noah" un Itālijas klubs "ACN Siena 1904". Armēnijas puse pirms sezonas atteicās no sadarbības ar "Lokomotiv" pārstāvjiem. Jakubovskis gan uzstājis, ka armēņu investora aiziešana netraucēs kluba darbībai, atsaucoties uz finanšu apliecinājumiem 900 tūkstošu eiro vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!