Foto: Shutterstock

Vietu "Optibet" Latvijas futbola virslīgā atguvusī "Noah Jurmala" sacensībās debitēs sestdien, 24. aprīlī, bet līdz tam klubs cer sakārtot visas formalitātes vairākiem leģionāriem.

Latvijas Futbola federācija (LFF) trešdien, 21. aprīlī, publicējusi pārtaisīto virslīgas sezonas kalendāru, ņemot vērā "Noah Jurmala" pagaidu atjaunošanu dalībnieku pulkā. "Noah Jurmala" savu pirmo spēli aizvadīs pret Jūrmalas "Spartaks". "Noah Jurmala" duelī būs mājinieki un mačs notiks RTU stadionā Pārdaugavā, spēles sākums pulksten 17:00.

"Tā kā nosaukumu nedrīkstam mainīt, tad spēlēsim kā "Noah Jurmala", nevis "Lokomotiv Daugavpils" (ar šādu nosaukumu komanda uzvarēja pirmajā līgā un ieguva ceļazīmi uz virslīgu). Vēl jāierodas sešiem leģionāriem, kuri ir spēlējuši solīdos klubos Krievijā, Ukrainā, Serbijā. Ja neizdosies nokārtot visas formalitātes, kas saistītas ar viņu ierašanos Latvijā, tad spēlēsim ar tādu kā pusrezervistu sastāvu," portālam "Delfi" sacīja kluba vadītājs Aleksandrs Jakubovskis.

Pirmās komandas un dublieru pieteikumā kopumā ir 37 spēlētāji, bet no pamatsastāva šobrīd treniņos esot kādi 10-11 spēlētāji. "Ir vēl pieredzējušie spēlētāji, no "Spartaks" īrētie, tā kā uz pirmo spēli sliktākajā gadījumā vismaz 16-17 spēlētājus pieteikumā iekļausim."
Pagājušajā nedēļā LFF ziņoja, ka, līdz ar "Noah Jurmala" pagaidu atjaunošanu, LFF "vērsusies klubā ar informācijas pieprasījumu par aktuālo situāciju ar tā atbilstību licencēšanas prasībām un statusu attiecībā pret līdzšinējām saistībām".

Jakubovskis atklāja, ka iesniegti visi tie paši līgumi, kas sezonas sākumā. Joprojām aktuāls jautājums esot par parādu Ilūkstes Sporta skolai, kas nav dzēsts. "Gaidām pirmo spēli, kad varēsim sevi saukt par pilnvērtīgu virslīgas dalībnieci, un pēc tam tad arī uzreiz dzēsīsim šo parādu. Tā ir mūsu pozīcija."

Atgādinām, ka neilgi pirms sezonas sākuma LFF izslēdza "Noah Jurmala" no "Optibet" Latvijas virslīgas, jo federācija uzskatīja, ka , mainoties situācijai klubā, tas vairs nespēja izpildīt prasības. Vēlāk LFF Apelāciju komiteja noraidīja "Noah Jurmala" protestu, bet klubs vērsās Sporta arbitrāžas tiesā (CAS). Pagājušajā nedēļā CAS apmierināja "Noah Jurmala" pagaidu nodrošinājuma prasību un lika LFF atjaunot komandas dalību virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!