Foto: F64

Daugavpils "Noah Jurmala" komanda savā debijā "Optibet" futbola virslīgas čempionātā savā laukumā Rīgā piedzīvoja sagrāvi pret Jūrmalas "Spartaka" komandu, bet "Metta" trešajā spēlē pēc kārtas atspēlējās un izcīnīja neizšķirtu pret kādu no iepriekšējā čempionāta medaļniekiem.

Daugavpils "Noah Jurmala" zaudēja Jūrmalas "Spartakam" ar 0:5 (0:2).

Vārtus guva Okosi Edere, Izraels Igbineveka, Leonardo Rivoira, Leonels Vamba un Heitems Kerbašs.

Nospiedošs pārsvars bija Jūrmalas futbolistiem. 18. minūtē pa mājinieku vārtu stabu trāpīja Kvadvo Asamoā.

Piecas minūtes vēlāk Daugavpils komanda zaudēja pirmos vārtus čempionātā. Heitems Kerbašs izcīnīja bumbu mājinieku soda laukumā, piespēlēja soda laukuma vidū Ederem, kurš apgriezienā ap savu asi raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī - 1:0.

Gandrīz vienlaicīgi ar sniegputeņa sākšanos 43. minūtē ar lielisku tālsitienu apmēram desmit metrus aiz soda laukuma robežas otros vārtus viesiem guva Igbineveka.

3:0 tapa pēc centrējuma no labās puses, kad ar galvu bumbu mājinieku vārtos 53. minūtē raidīja Leonardo Rivoira.

66. minūtē arī "Noah Jurmala" pirmoreiz apdraudēja jūrmalnieku vārtus, taču vārtsargs Dāvis Ošs Alana Siņeļņikova sitienu atvairīja.

Trīs minūtes vēlāk viens pret vienu ar mājinieku vārtsargu Ruslanus Nakipovu izskrēja Leonels Vamba, apspēlēja vārtsargu, taču Vambu panāca un bumbu aiz laukuma gala līnijas raidīja Klāvs Kramēns.

71. minūtē viesi veica netipisku maiņu, dodot iespēju debitēt līgā 16 gadus vecajam Dāvim Viljamam Veisbukam.

83. minūtē rezultāts pēc ātrā uzbrukuma kļuva 4:0. Vamba ieskrēja soda laukumā un ar spēcīgu slīpu sitienu no vārtsarga laukuma labās puses trāpīja vārtu kreisajā stūrī.

Trīs minūtes vēlāk rezultāts kļuva 5:0, kad vēl vienā ātrajā uzbrukumā Vladislavs Kuzmins izklupienā savā soda laukumā netrāpīja pa bumbu, to apstrādāja Kerbašs un ar kreiso kāju raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī - 5:0.

Turnīra vadībā ar 13 punktiem piecos mačos ir "Riga" un "Valmiera", ar desmit punktiem seko "Daugavpils", kamēr astoņi punkti ir RFS kontā. "Liepājai" ir seši punkti, bet "Spartaks" tikpat punktus sakrājis sešās spēlēs. "Metta" izcīnījusi divus punktus, bet "Ventspils" vienu punktu, bet zaudējums vienā spēlē ir Daugavpils "Noah Jurmala".

"Noah Jurmala" komandai šī virslīgas čempionātā bija debija, kas nenotika jau sezonas sākumā. Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK) 2021.gada sezonas priekšvakarā atsauca virslīgas potenciālās jaunpienācējas "Noah Jurmala" komandas licenci, bet klubs nolēma pārsūdzēt DK lēmumu. Vēlāk LFF Apelāciju komiteja (AK) lēma neapturēt komandas izslēgšanu no virslīgas turnīra.

"Noah Jurmala" cīņā par savu taisnību neapstājās un šo lēmumu pārsūdzēja Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas pagājušajā nedēļā lēma klubam piešķirt pagaidu LFF-A licenci dalībai virslīgas čempionātā. CAS aizvien turpina izskatīt šo lietu.

"Noah Jurmala" vadīs krievu speciālists Artjoms Gorlovs, bet vienības rindās būs redzami vairāki Latvijā labi zināmi futbolisti, viņu vidū - Klāvs Kramēns, Vladislavs Kuzmins, Gatis Štrauss, Aleksejs Grjaznovs un Alans Siņeļņikovs.

Tāpat Daugavpils komandas sastāvā pagaidām iekļauti četri leģionāri, no kuriem Ganas pārstāvis Ofosu Apija iepriekš spēlēja "Liepājas" klubā, bet Čikezijs Nvaorisa ir viens no trim "Spartaka" pirms sezonas izīrētajiem futbolistiem. Vēl sastāvā sestdien bija divi Krievijas futbolisti - Fjodors Šeremetovs, kurš laukumā devās pamatsastāvā, un Vladislavs Sirotovs, kurš kopā ar Nvaorisu palika uz rezervistu soliņa.

"Spartakieši" sezonu bija iesākuši ļoti pieticīgi, jo piecās spēlēs izdevās izcīnīt tikai vienu uzvaru pret "Metta" (1:0). Pēdējos trīs mačos zaudēts čempionei "Riga" (1:6), vicečempionei RFS (0:1) un trešās vietas ieguvējai "Valmierai" (0:2).

Ričards Emeka Fraidejs "Spartaka" vienībā šosezon guvis divus vārtus un ir komandas vadošais "bombardieris".

Otrā sestdienas spēlē "Metta" savā laukumā spēlēja 1:1 (0:1) ar "Valmieru".

12.minūtē Luka Silagadze ar tālsitienu metrus trīs aiz soda laukuma labā stūra izvirzīja valmieriešus vadībā - 1:0.

20.minūtē vistuvāk vārtiem izrādījās Junusa Muritala, raidot bumbu vārtu kreisajā augšējā stūrī, taču sestos vārtus čempionātā futbolistam neieskaitīja aizmugures dēļ.

Otrajā puslaikā aktīvāki bija mājinieki, valmieriešiem atbildot ar bīstamiem pretuzbrukumiem un pārbaudot mājinieku vārtu stabu izturību.

Mājinieku centība tika atalgota ar neviennozīmīgi vērtētu 11 metru soda sitienu, tiesnesim nosvilpjot noteikumu pārkāpumu pēc nelielas pauzes.

Lūkass Vapne izmantoja šo iespēju, 86.minūtē raidot bumbu viesu vārtos - 1:1.

Turnīra vadībā ar 14 punktiem sešos mačos izvirzījusies "Valmiera". 13 punkti piecās spēlēs ir "Riga", ar desmit punktiem piecās cīņās seko "Daugavpils", bet astoņiem - RFS. "Liepājai" ir seši punkti, bet "Spartaks" tikpat sakrājis sešās spēlēs. "Metta" izcīnījusi trīs punktus sešos dueļos, bet "Ventspils" - vienu punktu piecās spēlēs, kamēr zaudējums vienā spēlē ir Daugavpils "Noah Jurmala".

"Valmiera" šosezon piecās spēlēs vienīgos punktus bija zaudējusi pret "Daugavpili", ar ko spēlēts neizšķirti 2:2. Sezonas pirmajā spēlē valmierieši ar 3:2 pārsteidza RFS, bet vēlāk pieveiktas arī "Liepājas", Ventspils" un Jūrmalas komandas.

"Metta" sezonu iesāka ar trim zaudējumiem, bet pēdējo divos mačos izdevās spēlēt neizšķirti ar pagājušās sezonas spēcīgākajiem klubiem - "Riga" (1:1) un RFS (3:3).

Abi klubi pagājušajā sezonā savā starpā aizvadīja trīs spēles, divās no tām uzvaru svinot "Valmierai". Pirmajā tikšanās reizē rezultāts bija neizšķirts 2:2.

Īpaša šī spēle bija bijušajam "Metta" līderim Raimondam Krollim, kurš starpsezonā pievienojās "Valmieras" klubam un vēlāk tika iecelts arī par kapteini. Viņš pagājušajā sezonā starp Latvijas spēlētājiem bija labākais vārtu guvējs virslīgā, bet šosezon uzbrucēja kontā bija jau četri precīzi raidījumi.

"Metta" vienībā šosezon Kroļļa lomu bija pārņēmis Junusa Muritala, kuram pieci vārti.

Svētdien vienīgajā virslīgas spēlē savā starpā tiksies "Riga" un RFS.

"Valmiera" šosezon piecās spēlēs vienīgos punktus zaudēja pret "Daugavpili", ar ko spēlēts neizšķirti 2:2. Sezonas pirmajā spēlē valmierieši ar 3:2 pārsteidza RFS, bet vēlāk pieveiktas arī "Liepājas", Ventspils" un Jūrmalas komandas.

"Metta" sezonu iesāka ar trim zaudējumiem, bet pēdējo divos mačos izdevies spēlēt neizšķirti ar pagājušās sezonas spēcīgākajiem klubiem "Riga" (1:1) un RFS (3:3).

Abi klubi pagājušajā sezonā savā starpā aizvadīja trīs spēles, divās no tām uzvaru svinot "Valmierai". Pirmajā tikšanās reizē rezultāts bija neizšķirts 2:2.

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Piektdien LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!