Latvijas futbola virslīgas licenci zaudējušam klubam "Noah Jūrmala" radusies vēl viena problēma, jo, iespējams, pagājušā sezonā tās priekštece "Lokomotiv Daugavpils" viltojusi parakstu, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Aizdomas par paraksta viltošanu radusies pēc tam, kad viens no pērnās sezonas komandas futbolistiem vērsies Latvijas Futbola federācijā (LFF) ar lūgumu iepazīties ar savu līgumu, kas iesniegts LFF. Saņemot līguma kopiju, futbolists konstatējis, ka tas nav viņa paraksts.

Kā vēsta LTV raidījums "Sporta studija", aizdomas par viltoto parakstu radušās 25 gadus vecajam futbolistam Artim Jaudzemam.

"Kad vērsos pie LFF ar lūgumu parādīt man līgumu, izrādījās, ka tas nebija profesionāļa, bet gan amatiera līgums," raidījumā skaidroja Jaudzems. "Šajā brīdī man radās jautājums, kā tas tika īstenots, jo es amatiera līgumu neesmu parakstījis."

Futbolists pauda pārliecību, ka par notikušo atbildīga ir "Lokomotiv Daugavpils" kluba vadība un tās vadītājs Aleksandrs Jakubovskis.

"Vienīgais, ko parakstīju bija profesionāls līgums ar Jakubovski un "Lokomotiv". Pēc man pieejamās informācijas, sākās pandēmija, un Jakubovska kungs vai kāds no "Lokomotiv Daugavpils" darbiniekiem parakstīja mūsu vietā amatieru līgumus un iesniedza federācijā," savu pārliecību pauda futbolists.

LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks televīzijai atzina, ka federācija no spēlētāja patiešām saņēmusi iesniegumu. Federācijas vadība šobrīd gaida papildu dokumentāciju, kas ļautu spriest precīzāk par paustajām aizdomām.

Runas par "Noah Jūrmala" problēmām radās vēl pirms kluba licences saņemšanas. Trīs futbolisti, starp kuriem bija arī Jaudzems, vērsās LFF par neizmaksātajām algām. Šis strīds līdz galam joprojām nav atrisināts.

Lai gan "Noah Jūrmala" saņēma licenci dalībai virslīgā, dienu pirms sezonas sākuma LFF atsauca šo licenci, pamatojot to ar vairākām izmaiņām, pēc kurām klubs nespēj izpildīt visas prasības. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka "Noah Jūrmala" apstrīdējusi LFF lēmumu un iesniegusi apelāciju.

"Noah" klubs uz vietu virslīgā cerēja, pārņemot 2020. gada 1. līgas uzvarētājas "Lokomotiv" tiesības pieteikties čempionātam. Savukārt biedrībā "Lokomotiv Daugavpils" – kas vēlāk pārtapa par "FC Noah Jurmala" – viena vieta tika atvēlēta Armēnijas investoru uzticības personai Arsēnijam Andrejevam, bet vēl divas vietas ieņēma Vadims Lunis un Nikolajs Poženskis, kurus Jakubovskis raksturoja kā bērnības draugus.

Taču īsi pirms sezonas sākuma armēņi, kuru pārvaldībā ir arī Erevānas "Noah" un Itālijas klubs "ACN Siena 1904", atteicās no sadarbības ar "Lokomotiv" pārstāvjiem. Jakubovskis gan uzstājis, ka armēņu investora aiziešana netraucēs kluba darbībai, atsaucoties uz finanšu apliecinājumiem 900 tūkstošu eiro vērtībā.

Latvijas futbola virslīgas čempionāta sezona tika uzsākta aizvadītajā nedēļas nogalē, tajā startējot pārējām astoņām komandām, kuras saņēma licenci piedalīties turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!