2020. gada Latvijas 1. līgas čempioni futbolā "Lokomotiv Daugavpils" kluba rindās Aleksandrs Jerkins (attēlā) un Dmitrijs Germans tiek turēti aizdomās par ļaunprātīgu spēļu rezultātu ietekmēšanu Krievijas futbola premjerlīgā, raksta medijs "sports.ru".

Krievijas Futbola savienībai (RFS) ir aizdomas, ka savu spēļu rezultātus ietekmējuši kādi pēdējā, 16. vietā premjerlīgā esošās "Tambov" komandas futbolisti. Tie bijuši Aleksandrs Jerkins un Dmitrijs Germans, balstoties uz "Metaratings" informāciju, raksta "sports.ru".

Jerkins šosezon nācis uz maiņu divās premjerlīgas spēlēs, zaudējumā pret Maskavas "Dinamo" (0:2) 88. minūtē nopelnot 11 metru soda sitienu uz saviem vārtiem. Savukārt Germans piedalījies trijos mačos un "pendeli" pret savu komandu sagādāja 87. minūtē duelī pret "Krasnodar" (0:4).

Aizdomas par spēļu sarunāšanu uzplaiksnīja pēc 14. martā aizvadītā mača ar "Krasnodar", kā arī 19. martā piedzīvota zaudējuma ar rezultātu 0:5 pret "Soči" vienību. Germans mačā pret "Soči" klubu laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Aleksandra Jerkina nopelnītais 11 metru soda sitiens:

Dmitrija Germana nopelnītais 11 metru soda sitiens:

31 gadu vecais Krievijas futbolists Aleksandrs Jerkins un 32 gadus vecais Baltkrievijas pārstāvis Dmitrijs Germans pēc sezonas Latvijā abi pievienojās "Tambov" komandai. Jerkinam šī bijusi debija premjerlīgā, bet lielāko karjeras daļu viņš pavadījis Krievijas pirmajā līgā, kā arī spēlējis Lietuvā. Arīdzan Germans premjerlīgā nebija spēlējis, bet ārpus dzimtās Baltkrievijas spēlējis arī Lietuvā.

Ziņots, ka "Lokomotiv" vadība tiek turēta aizdomās par futbolista Arta Jaudzema paraksta viltošanu, kā arī no Latvijas Futbola federācijas (LFF) puses tika sodīta par saistību neizpildīšanu.

"Lokomotiv" kluba tiesības pieteikties 2021. gada virslīgas čempionātam centās pārņemt jaunizveidots klubs "Noah Jurmala". Biedrībā "Lokomotiv Daugavpils" – kas vēlāk pārtapa par "FC Noah Jurmala" – viena vieta tika atvēlēta Armēnijas investoru uzticības personai Arsēnijam Andrejevam, bet vēl divas vietas ieņēma Vadims Lunis un Nikolajs Poženskis, kurus "Lokomotiv" vadītājs Aleksandrs Jakubovskis raksturojis kā bērnības draugus.

Vienībai sākotnēji tika piešķirta licence startam virslīgā, bet Latvijas Futbola federācijas LFF Disciplinārlietu komiteja pēc izmaiņām organizācijā secināja, ka klubs neatbilst vairākiem LFF Klubu licencēšanas noteikumu kritērijiem.

Vēlāk tapa zināms, ka LFF pieejamajos lietas materiālos bijusi vienošanās starp biedrību "FC Noah Jurmala" un Bagratu Gazarjanu par ziedojuma līguma izbeigšanu. Tieši Gazarjans publiskajā vidē bija minēts kā "Noah" kluba īpašnieks. Pirms sezonas "Lokomotiv Daugavpils" iesniegtajā vēstulē bija teikts, ka viņš klubam plāno ziedot 300 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!