Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelācijas komiteja (AK) trešdien, 17. martā, izskatīja biedrības FC "Noah Jurmala" sūdzību par 2021. gada 12. marta Disciplinārlietu komitejas (DK) lēmumu Nr. 2021/07 un lēma neapturēt konkrēto DK lēmumu, kas paredzēja liegt "Noah" komandai vietu 2021. gada virslīgas čempionātā, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

LFF piektdien atsauca Latvijas futbola virslīgas potenciālā jaunpienācēja Jūrmalas "Noah" komandas licenci dalībai turnīrā. LFF DK, izvērtējot situāciju, kas skar izmaiņas "Noah" klubā un šo izmaiņu radītās sekas, secināja, ka klubs neatbilst vairākiem LFF Klubu licencēšanas noteikumu kritērijiem.

"Noah" vadība gan apstrīdēja LFF lēmumu un pirmdien iesniedza Apelāciju komitejai apjomīgu apelāciju, apstrīdot LFF DK pieņemto lēmumu.

Apelācijas komiteja gan nolēma neapturēt 2021. gada 12. marta Disciplinārlietu komitejas lēmumu. Komitejas lēmums nav pārsūdzams.

Izvērtējot apelāciju, komiteja pirmšķietami neredz pamatu atzīt pārsūdzēto lēmumu par prettiesisku. Ir nepamatots biedrības "FC Noah Jurmala" arguments apelācijas sūdzībā, ka investors vienpusēji atteicies no ziedojuma līguma izpildes, jo lietas materiālos atrodas 2021. gada 15. februāra vienošanās starp biedrību "FC Noah Jurmala" un Bagratu Gazarjanu par ziedojuma līguma izbeigšanu.

Tāpat Apelācijas komiteja pirmšķietami neredz pamatu apšaubīt Latvijas Futbola federācijas Klubu licencēšanas finanšu eksperta U. Mālmaņa atzinumu, ka biedrība "FC Noah Jurmala" neatbilst klubu licencēšanas finanšu kritērijiem.

Komiteja arī pirmšķietami neatrod pamatu uzskatīt, ka Disciplinārlietu komiteja nevarēja lemt par licences atsaukšanu, jo Latvijas Futbola federācijas Klubu licencēšanas noteikumu 7. paragrāfs noteic, ka sankcijas par pārkāpumiem licencēšanas procesa un licencēšanas sezonas laikā licences pretendentiem/licences saņēmējiem piemēro Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja. Atbilstoši Latvijas Futbola federācijas Klubu licencēšanas noteikumu 3. paragrāfam licencēšanas sezona sākusies vismaz 2021. gada 3. februārī.

Biedrība "FC Noah Jurmala" nav norādījusi un nav pamatojusi tai ar licences atsaukšanu radītā kaitējuma būtiskumu, uzsver AK.

"Noah" komanda jau izpelnījusies sankcijas par neizpildītām saistībām, bet pirmdien plašākai publikai kļuva zināms, ka klubs tiek turēts aizdomās par futbolista paraksta viltošanu.

"Noah" klubs uz vietu virslīgā cerēja, pārņemot 2020. gada 1. līgas uzvarētājas "Lokomotiv" tiesības pieteikties čempionātam. Biedrībā "Lokomotiv Daugavpils" – kas vēlāk pārtapa par "FC Noah Jurmala" – viena vieta tika atvēlēta Armēnijas investoru uzticības personai Arsēnijam Andrejevam, bet vēl divas vietas ieņēma Vadims Lunis un Nikolajs Poženskis, kurus "Lokomotiv" vadītājs Aleksandrs Jakubovskis raksturojis kā bērnības draugus.

Savukārt Bagrats Gazarjans iepriekš publiskajā vidē minēts kā "Noah" kluba īpašnieks. Pirms sezonas "Lokomotiv Daugavpils" iesniegtajā vēstulē teikts, ka 300 000 eiro plāno ziedot Azerbaidžānas PSR dzimušais Bagrats Gazarjans, kurš tagad ir Kipras pilsonis. Gazarjanu esot piesaistījis biedrības "Lokomotiv Daugavpils" jaunais biedrs. Gazarjans nodarbojas ar uzņēmējdarbību Krievijā, līdz 2019. gadam bija viens no pastarpināti lielākajiem akcionāriem vienā no lielākajām ārējās reklāmas aģentūrām Krievijā "Laisa".

Noprotams, ka Gazarjans bijis starp armēņu investoriem, kuru pārvaldībā ir arī Erevānas "Noah" un Itālijas klubs "ACN Siena 1904". Armēnijas puse pirms sezonas atteicās no sadarbības ar "Lokomotiv" pārstāvjiem. Jakubovskis gan uzstājis, ka armēņu investora aiziešana netraucēs kluba darbībai, atsaucoties uz finanšu apliecinājumiem 900 tūkstošu eiro vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!