Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas kluba Mančestras "City" uzbrucējs Ērlings Holanns otrdien savu fenomenālo sezonu turpināja ar piecu vārtu spēli UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla mačā, un viņš kļuvis par trešo spēlētāju, kurš šajā turnīrā izcēlies ar šādu sniegumu. Līdz ar rezultatīvo spēli, viņš arī pamanījās labot pāris rekordus.

Holanns piecus vārtus guva 63 minūšu laikā, un pēc piektajiem gūtajiem vārtiem viņš tika nomainīts. Līdz šim nevienam citam futbolistam no Eiropas UEFA Čempionu līgā piecus vārtus nebija izdevies gūt. "Es teicu trenerim, ka vēlos gūt dubulto "hat-trick", bet neko padarīt," par nomainīšanu sacīja Hollans. Pats "City" treneris Peps Gvardiola norādīja, ka maiņu veica, lai uzbrucēju motivētu turpmākajām spēlēm. "Ja viņš sasniegtu šo rekordu 22 gadu vecumā, viņa dzīve būtu garlaicīga. Tagad viņam ir mērķis nākotnē."

Eiropas spēcīgākais klubu turnīrs tika dibināts 1955. gadā un līdz 1992. gadam bija pazīstams ar nosaukumu Eiropas čempionu kauss. Pēc tam turnīrs tika pārsaukts par UEFA Čempionu līgu. Līdz 1979. gadam desmit spēlētāji Eiropas čempionu kausā pamanījās izcelties ar pieciem vārtu guvumiem vienā spēlē. Savukārt Čempionu līgas ērā tikai Lionels Mesi un Luiss Adrianu pirms Holanna spējuši gūt piecus vārtus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!