Foto: AP/Scanpix/LETA

UEFA Eiropas līgas pusfinālā ceturtdien iekļuva divi Anglijas klubi no Londonas - "Arsenal" un "Chelsea", kā arī Spānijas vienība "Valencia" un Frankfurtes "Eintracht" no Vācijas.

Ceturtdien ceturtdaļfināla atbildes spēlē "Arsenal" ar rezultātu 1:0 izbraukumā pārspēja Itālijas klubu "Napoli", uzvaras vārtus gūstot Aleksandram Lakazetem. Divu spēļu summā Londonas komanda uzvarēja ar 3:0.

Pusfinālā "Arsenal" pretinieki būs "Valencia", kas savā ceturtdaļfināla pārī pārspēja citu spāņu komandu "Villareal". Atbildes spēlē "Valencia" uzvarēja ar 2:0, bet divu spēļu summā bija pārāka ar 5:1. Aizvadītajā mačā uzvarētājiem vārtus guva Lato un Daniels Pareho.

Sīvāka cīņa risinājās Londonā, kur "Chelsea" ar rezultātu 4:3 pieveica Prāgas "Slavia", divu spēļu summā triumfējot ar 5:3. Pedro Rodrigess guva divus vārtus "Chelsea" vienībai, reizi precīzs bija Aleksandrs Žirū, bet Deli raidīja bumbu savos vārtos. "Slavia" rindās divreiz precīzs bija Petrs Ševčiks, savukārt vienus vārtus guva Tomāšs Součeks.

"Eintracht" futbolisti atbildes spēlē savā laukumā ar 2:0 pārspēja Lisabonas "Benfica". Divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 4:4, bet Frankfurtes komanda nākamo kārtu sasniedza izbraukumā vairāk gūto vārtu dēļ.

Otrā pusfinālā tiksies "Chelsea" un "Eintracht".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!