Foto: Jānis Līgats

Latvijas futbola kluba "Riga FC" galvenā trenera amatu tuvākajā laikā oficiāli atstās slavenais vācietis Torstens Finks, sākotnēji vēstīja portāls "sportacentrs.com", bet vēlāk to apstiprināja arī pats klubs.

Finks, kurš 2001. gadā slavenās Minhenes "Bayern" rindās kā futbolists triumfēja UEFA Čempionu līgā, "Riga FC' vadību uzņēmās šī gada sākumā. Slavenā vācieša atnākšanu klubs atzīmēja ar iespaidīgu video, tomēr darba turpinājums Latvijā Finkam nebija tik spīdošs.

Kā ziņo "Riga" FC, tad klubs un Finks nolēmuši pārtraukt darba attiecības pēc piedāvājuma no cita kluba. "Riga" par šo darījumu saņems neizpaužamu naudas summu, kas būs jauns rekords šādam darījumam Latvijas futbolā. Kopā ar Torstenu klubu pamet arī viņa asistenti Sebastians Hāns un Nikola Vidovičs.

Finka vadībā komanda 13 spēlēs guva astoņas uzvaras, bet piedzīvoja četrus zaudējumus un reizi cīnījās neizšķirti, kas "Optibet" Latvijas virslīgas kopvērtējumā trīskāršajiem Latvijas čempioniem dod vien ceturto vietu. "Riga FC" no līderēm "Valmiera FC" un RFS atpaliek jau par septiņiem punktiem.

Finks bija 14. cilvēks, kurš pildījis galvaspilsētas kluba galvenā trenera pienākumus kopš "Riga FC" startē "Optibet" futbola virslīgā (kopš 2016. gada). Tiesa, pagājušās sezonas izskaņā, kamēr komandas galvenā trenera pienākumus uzņēmās Kristaps Blanks, spēles no laukuma malas vadīja fiziskās sagatavotības treneris Saško Poposkis. Ziemeļmaķedonietis teorētiski saucams par vēl vienu treneri, kurš vadījis "Riga FC".

"Riga" FC jau sākusi darbu pie jauna trenera atrašanas, taču paziņojums tiks sniegts tikai tad, kad vienošanās būs panākta. Pašreiz galvenā trenera pienākumus pildīs Kristaps Blanks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!