Foto: F64

Latvijas futbola izlases aizsarga Mārča Oša pārstāvētā Neišateles "Xamax" trešdien Šveices čempionātā necīnīsies ar "Sion", kurā spēlē Roberts Uldriķis tāpēc, ka vienam no Neišateles kluba futbolistiem konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

Mačs pārcelts uz ceturtdienu. Kā uzsvēris Neišateles kantona sabiedrības veselību uzraugošais speciālists, ar Covid-19 inficētais futbolists šobrīd vairs nevar pārnest vīrusu uz citu personu.

Abām komandām šī spēle ir svarīga cīņā par neizkrišanu no superlīgas.

7. jūlijā "Xamax" tikās ar Andra Vaņina pārstāvēto "Zurich", un sestdien "Zurich" vēstīja, ka Covid-19 konstatēts sešiem futbolistiem un trim kluba darbiniekiem.

Pēc tam "Xamax" pavēstīja, ka spēlētājiem pēdējie Covid-19 testi ir bijuši negatīvi, taču otrdien vienam no futbolistiem tomēr tika atklāta inficēšanās.

"Tas attiecas uz pirmās komandas spēlētāju, kurš nespēlēja pret "Zurich" un "Thun". Viņa identitāte netiks atklāta publiski viņa un viņa ģimenes labā," teikts kluba paziņojumā.

Savukārt Cīrihes pirmā komanda šobrīd atrodas pašizolācijā, tāpēc "Zurich" otrdien devās laukumā ar kluba U-21 vienību, viesos ar rezultātu 0:4 zaudējot "Basel".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!