Latvijas futbola izlases aizsargs Mārcis Ošs ceturtdien aizvadīja savu pirmo spēli pēc teju piecu mēnešu pārtraukuma, bet viņa pārstāvētā Neišateles "Xamax" komanda nespēja izcīnīt uzvaru svarīgā mačā par neizkrišanu no Šveices superlīgas.

"Xamax" savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar uzbrucēja Roberta Uldriķa pārstāvēto "Sion", kas ir tiešā konkurente cīņā par vietas saglabāšanu augstākajā līgā.

Ošs traumas dēļ izlaida pirmās septiņas superlīgas spēles pēc turnīra atsākšanās un pirmo reizi kopš pērnā novembra beigām spēlēja visas 90 minūtes. Spēli sākumsastāvā sāka arī Uldriķis, kurš 82. minūtē tika nomainīts.

Mačam bija jānotiek trešdien, taču dienu iepriekš vienam no Neišateles kluba futbolistiem tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19. Pēc Neišateles kantona sabiedrības veselību uzraugošā speciālista lēmuma cīņa tika pārcelta uz ceturtdienu, lai pārliecinātos, ka inficētais nav pārnesis vīrusu uz citu personu.

Abām komandā šī cīņa bija ļoti svarīga par neizkrišanu no superlīgas – "Sion" ir priekšpēdējā un par četriem punktiem apsteidz "Xamax". Spēles augstā likme bija redzama arī laukumā, jo neiztika bez asumiem. Īpaši aktīvs sākumā bija Ošs, kurš 29. minūtē saņēma dzelteno kartīti.

Pēc "Sion" pussarga Kristiana Zoka otrās dzeltenās kartītes un noraidījuma "Xamax" no 76. minūtes spēlēja ar viena vīra pārspēku, taču augļus tas nenesa. Mājinieki varēja izraut uzvaru pēdējā uzbrukumā, taču pirms finālsvilpes Taulants Šeferi no soda laukuma vidus sita bumbu nedaudz virs pārliktņa.

Līdz čempionāta beigām palikušas piecas kārtas. "Xamax" līdz neizkrišanas zonai ir pieci punkti, bet "Sion" viens punkts, turklāt viena spēle rezervē.

Vēl šovakar "St. Gallen" bez pussarga Daniela Ontužāna pieteikumā mājās ar rezultātu 4:1 (3:0) sagrāva "Luzern".

Jau ziņots, ka Covid-19 konstatēts arī vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētajā "Zurich". Cīrihes pirmā komanda šobrīd atrodas pašizolācijā, tāpēc "Zurich" otrdien devās laukumā ar kluba U-21 vienību, viesos ar 0:4 zaudējot "Basel".

Čempionāta vadībā ar 61 punktu 31 spēlē ir Bernes "Young Boys" komanda, kurai ar 59 punktiem 30 dueļos seko "St. Gallen". "Zurich" ar 42 punktiem 30 spēlēs ir sestā, "Sion" ar 28 punktiem 30 mačos ieņem devīto vietu, bet "Xamax" ar 24 punktiem 31 cīņā ir pēdējā desmit komandu konkurencē.

Tikmēr Ukrainas premjerlīgā rezervē palika pussargs Andrejs Cigaņiks, kura pārstāvētā Luhanskas "Zorja" viesos ar rezultātu 1:3 (1:3) piekāpās Kijevas "Dinamo". Kijevieši pēc uzvaras kārtu pirms čempionāta beigām no otrās vietas nostūma "Zorja" vienību.

Savukārt ārpus pieteikuma palika aizsargs Kaspars Dubra, kura pārstāvētā "Oleksandriya" viesos ar 3:1 (1:1) uzveica Čerņihivas "Desna". Oleksandrijas vienībai šī spēle no turnīra tabulas viedokļa neko neizšķīra.

Starp sešām komandām, kas sezonu turpina vadošajā grupā, līdere ar 81 punktu 31 spēlēs ir titulu nodrošinājusī Doņeckas "Šahtar". Otro vietu ar 59 punktiem ieņem Kijevas "Dinamo", bet trešā ar ar 57 ir "Zorja. Tālāk ar 55 punktiem ir Čerņihivas "Desna", savukārt piekto vietu ar 48 punktiem ieņem "Oleksandrija".

Jau tagad zināms, ka Dubras pārstāvētajai komandai būs jāpiedalās pārspēlēs par vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Ukrainas čempionātā katra no 12 komandām aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura pirmās sešas vienības turpina cīņu par titulu, bet sešas vājākās komandas spēkojas par vietas saglabāšanu spēcīgākajā čempionātā. Arī otrajā posmā komandas aizvada divu apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!