Foto: LETA

Pēc daudzsološā snieguma izbraukuma mačā pret spēcīgo Grieķijas izlasi Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars pauda pārliecību, ka viņa sakopoto futbolistu un komandas spējās ir nākotnē sasniegt visaugstākos mērķus.

Kā ziņots, Latvijas izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē otrdien ar rezultātu 0:1 (0:0) izbraukumā piekāpās Grieķijas valstsvienībai. Šis Latvijas izlasei bija pirmais zaudējums jaunā galvenā trenera Pahara vadībā.

"Spēle bija izdevusies, jo tai bija savs "nervs". Tas vienmēr ir svarīgi. Grieķijas izlase dominēja bumbas kontrolē un vārtu gūšanas iespējās, taču teritorijas atdošana mājiniekiem bija mūsu plānos," pēc mača skaidroja Pahars. "Spēles gaitā bija tikai pāris brīži, kuros nedarbojāmies pietiekoši vienoti, un tad uzreiz radās bīstamas epizodes."

"Ar iznākumu gan, protams, neesmu apmierināts, jo mēs šeit ieradāmies, lai uzvarētu. Tāpat nevaru būt apmierināts ar Ritvara Rugina noraidījumu. Šādi futbolistam nevajadzētu rīkoties. Nedrīkst savu komandu atstāt mazākumā, jo vārtus ir iespējams gūt kaut 94.minūtē. Tomēr arī tā ir pieredze, kas palīdzēs mums augt," piebilda treneris. "Šī mūsu jaunajai komandai bija fantastika pieredze. Biežāk spēlējot šādā līmenī un atmosfērā, mēs izdarīsim lielas lietas. Man ir pilnīga ticība šīs komandas spējām un šo futbolistu varēšanai."

"Ar komandas taktiskajiem risinājumiem esmu apmierināts. Lai arī izvēlētais spēles plāns sevi attaisnoja, otrajā puslaikā es nokavēju ar spēlētāja maiņu. Izvietojums tika mainīts par vēlu, un tas mums maksāja vārtus. Ja šīs izmaiņas būtu ieviesis agrāk, spēle būtu cita," uzskata Pahars, kurš nebija pārliecināts par tiesneša kļūdu 11 metru soda sitiena nenozīmēšanā uz mājinieku vārtiem otrajā puslaikā. "No tās situācijas neredzēju daudz. Ja tiesnesis nepiešķir soda sitienu, tā ir viņa izvēle. Kopumā jāsaka, ka tiesnesis bija godīgs un savu darbu paveica labi."

Latvijas izlases sākumsastāvā negaidīti tika iekļauts vārtsargs Aleksandrs Koliņko, kurš valstsvienības sastāvā laukumā devās pirmoreiz kopš 2010.gada maija.

"Koliņko ir pieredzes bagāts futbolists, līderis. Kad aicināju viņu izlasē atpakaļ, Koliņko bija entuziasma pilns. Man bija viņam jādod iespēja atkal izjust šāda līmeņa spēles garšu. Koliņko šādu iespēju bija pilnībā nopelnījis, un visu paveica lieliski," izteicās Pahars. "Nepastāv nekādu šaubu, ka izlases pirmais numurs ir Andris Vaņins. To saprot arī viņš pats, pilnībā atbalstot manu lēmumu likt vārtos Koliņko. Nezinu, kad Koliņko būs otra šāda iespēja, taču izlasei viņš ir nepieciešams."

Šajā cīņā Māris Verpakovskis aizvadīja savu simto spēli valstsvienībā. Zīmīgi, ka arī pirmo 1999.gadā viņš aizvadīja tieši Grieķijā, kad turklāt guva vārtus. Viņš ir septītais Latvijas futbolists, kurš izlasē sasniedzis šo zīmīgo skaitli.

"Tas ir milzu sasniegums gan viņam, gan visai izlasei. Latvijai šādi spēlētāji ir vairāki, taču Māris ar šīs dienas nozīmīgumu galā tika labi," uzskata Pahars.

Pēc astoņām kārtām G grupā pa 19 punktiem ir Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Grieķijas izlasēm, slovāki tikuši pie 12 punktiem, Lietuvai ir astoņi punkti, Latvijai ir septiņi punkti, bet Lihtenšteinai - divi punkti.

Latvijas izlasei kvalifikācijas ciklā vēl atlicis aizvadīt divus mačus oktobrī, kad izbraukumā būs jātiekas ar Lietuvu, bet savā laukumā jāuzņem Slovākija.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!