Foto: F64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars līdz mačam ar Kazahstānu bija apmierināts ar 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā parādīto sniegumu, tomēr nākotnē viņš raugās ar cerīgu skatu.

Jau vēstīts, ka EURO 2016 kvalifikācijas cikla pēdējā spēlē Latvijas futbolisti ar 0:1 piekāpās Kazahstānas izlasei, pirmo reizi Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā netiekot pie nevienas uzvaras.

"Protams, ka šobrīd esam neapmierināti, jo gribējām uzvarēt. Pirmās 30 minūtes spēlējām labi, mēs kontrolējām spēli. Jā, bija viņiem trīs pretuzbrukumi, tomēr mūsu sniegums mani apmierināja. Tagad grūti pateikt, kas pietrūka," pēcspēles preses konferencē sacīja Pahars. "Cīņas gaita līdz 65.minūtei bija apmierinoša, pat tad, kad ielaidām vārtus. Cīņa ritēja līdz pirmajai kļūdai un pirmajiem ielaistajiem vārtiem, diemžēl, mēs bijām pirmie. Ar spēles beigām neesmu apmierināts. Kazahi sāka presingot, tas radīja mums problēmas. Viņi nospēlēja ļoti kompakti. Mēs esam pieraduši spēlēt kā otrais numurs, cenšoties veidot pretuzbrukumus no aizsardzības, bet šodien mēs vēlējāmies uzvarēt, tāpēc riskējām un mēģinājām kontrolēt spēli."

Lai veiktu pamatīgus secinājumus par kvalifikācijas turnīru, Paharam nepieciešams laiks, taču kopumā viņš ir apmierināts ar to, kāda varētu izskatīties izlases nākotne. "Bija labas spēles, bija sliktas, bet domāju, ka mūsu komandai ir nākotne un mēs paliekam labāki un labāki. Mēs vēl neesam TOP komanda, bet cerams, ka kādreiz par tādu kļūsim," turpināja Latvijas izlases treneris. "Līdz šai spēlei biju ļoti apmierināts ar kvalifikācijas ciklu, varbūt vienīgi izņemot spēli izbraukumā pret Nīderlandi. Biju apmierināts ar komandu un visu ko izdarījām, bet šodien nevaru būt apmierināts. Gribējām pirmo uzvaru, bet Kazahstāna nospēlēja labi. Mums vajag atrast risinājumus kā spēlēt, kad esam pirmais numurs."

"Nevaru teikt, ka pietrūka meistarības. Mačā pret Islandi mums bija, bet šodien nē? Laukuma kvalitāti arī negribu vainot. Šis ir mūsu laukums un mēs pie tā pieraduši. Paši esam vainīgi," uzsvēra Pahars.

Pahars stāstīja, ka šajā mačā varēja just, ka pussargi Artūrs Zjuzins un Aleksandrs Cauņa nav labākajā sportiskajā formā un bez pietiekamas spēļu prakses: "Tas bija redzams 60.minūtē, kad ielaidām vārtus. Mēs zaudējām epizodi laukuma centrā. Cauņa un Zjuzins Islandē nospēlēja apmierinoši, tāpēc arī šodien viņi bija laukumā. Oļegu Laizānu šajā mačā laidām pamatsastāvā, jo viņš ir uzbrūkošāks spēlētājs nekā Igors Tarasovs. Savukārt Jānis Ikaunieks arī vēl nav optimālajā formā."

Kvalifikācijas turnīra sākumā Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs esot devis mājienus par karjeras beigšanu valstsvienība, tomēr Pahars par to vēl neko nezina un vēl nemācēja komentēt šo jautājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!