Foto: LETA
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marins Pahars pēc neizšķirta ar Igauniju savā debijas mačā jaunajā amatā atzina, ka pilnībā nav apmierināts ar maču, taču daudz ko izdevies paveikt no plānotā.

Jau ziņojām, ka Latvijas futbola izlase trešdien Tallinā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Igaunijas valstsvienību. Latvija no pirmā puslaika beigām spēlēja vairākumā, taču to nespēja izmantot, taču spēles gaitā atspēlējās no 0:1.

"Protams, redzot, kā spēle rit, Igaunija palika mazākumā, gribējās mums uzvarēt. To neizdarījām, tas ir slikti, bet no otras puses atspēlējāmies un varējām arī gūt vārtus. Apmierināts esmu ar spēlētāju atdevi un attieksmi, jo visi sevi pilnībā atdeva spēlei," teica Pahars. "Es pārbaudīju daudzus spēlētājus un ar to arī esmu apmierināts, jo kvalifikācijas spēlēs nav daudz iespēju pārbaudīt spēlētājus. Spēlētājiem vajag laiku, lai ieietu spēlē, lai iejustos izlasē, un tādas iespējas nav bieži."

Pahars atzina, ka nedaudz pārtraukumā pēc palikšanas vairākumā nedaudz pamainīja spēles stilu, taču neko daudz. "Visu plānoto izdarījām, bet neteiktu, ka viss izdevās, kā vēlējāmies. Dažam šī bija debija, cits guva savus pirmos vārtus, citi vēl nesen spēlēja U-21 izlasē, bet tagad jau lielajā izlasē. Nevaru teikt, ka ideāli viss ritēja, bet esmu apmierināts. Otrajā puslaikā mums bija uzdevums "nospiest" pretinieku, jāgūst vārti, bet tā vietā pretuzbrukumā paši ielaidām."

Galvenais treneris atklāja, ka sākotnēji bija domājis pārbaudīt arī pieredzējušo vārtsargu Aleksandru Koliņko, tomēr to nav darījis, jo sasprindzinājums bija liels, spēle bijusi nervoza un gribējies arī uzvarēt, tāpēc lieku neriskēt.

Pahars veltīja atzinīgus vārdus Igaunijas izlasei, kuras līmenis bijis ļoti augsts, tāpēc arī spēle bijusi ļoti laba un augstas kvalitātes, uzsvēra Pahars. Īpaši Pahars izcēla Sergeju Zenjovu un Henrīku Ojamā, kuri otrajā puslaikā radījuši lielas problēmas Latvijas aizsardzībai pretuzbrukumos.

Apmierināts ar aizvadīto spēli bija arī Igaunijas izlases galvenais treneris Tarmo Rūtli. "Līdzīga spēle. Pirmajā puslaikā var teikt, ka komandas izlūkoja viena otru. Tad palikām mazākumā, kas iespaidoja spēles gaitu, bet guvām vārtus un nezaudējām šo spēli. Nevaru neko sliktu teikt par saviem puišiem. Ja otrajā puslaikā spēlētu 11 cilvēku sastāvā, tad droši spēle būtu savādāka un daudz sīvāka, mēs būtu droši vien vēl labāki. Bet mums bija iespējas tādā situācijā veidot pretuzbrukumus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!