Foto: LETA

Lai arī rezultāts mačā starp Latvijas un Nīderlandes futbola izlasēm īsti neatspoguļo komandu pašreizējo spēku samēru, titulētie pretinieki latviešiem ir pārāk ciets rieksts, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars.

Kā ziņots, Latvijas izlase 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā svētdien izbraukumā ar rezultātu 0:6 pārliecinoši atzina spēcīgās Nīderlandes valstsvienības pārspēku. Nīderlandes izlases labā divus vārtus Arjēns Robens un Klāss Jans Huntelārs, bet reizi izcēlās Robins van Pērsijs un Džefrijs Bruma.

"Grūti ko šobrīd komentēt pēc šāda rezultāta. Taču tā ir realitāte," Pahara teikto pēc mača citē Latvijas Futbola federācija (LFF). "Domāju, ka Nīderlande vienkārši ir pārāk laba. Iespējams, mūsu komandai šis nebija īstais laiks, kad spēlēt pret viņiem. Domāju, ka 0:6 ir pārāk liels rezultāts. Arī mums bija iespējas."

"Noteikti varējām nospēlēt krietni disciplinētāk, atrodoties zaudētāju lomā ar rezultātu 0:3. Šajā brīdī mums bija iespēja - standartsituācija. Ja būtu guvuši vārtus, kas zina, kā notikumi attīstītos tālāk," piebilst Pahars. "Ja komanda sāk spēlēt atklātu futbolu pret tādiem spēlētājiem kā Robens un van Persijs, tā sevi nogalina vēl vairāk. Taču tagad ir tas, kas mums ir. Tā ir realitāte. Atkārtošos, ka 0:6 tomēr ir pārāk daudz."

Tikmēr Nīderlandes izlases galvenais treneris Gīss Hidinks atklājis, ka pirms mača viņam bijušas labas priekšnojautas, jo komanda pēc nesenā zaudējuma pārbaudes spēlē pret Meksiku treniņos labi pastrādājusi.

"Kad spēlētāji dod laukumā to, ko no viņiem gaidām, komanda iegūst pārliecību. Laba zīme bija izveidotā iespēja jau otrajā minūtē, kad trāpījām pa pretinieku vārtu stabu. Labi strādājām pie ātras bumbas atgūšanas, taču vairākas veselības likstas liedza mums turpināt tādā pašā tempā. Ja tas būtu izdevies, otros vārtus būtu guvuši daudz ātrāk," Hidinka teikto citē Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA). "Tomēr galu galā mūsu sniegums bija labs, jo mērķis bija uzvara. Šonedēļ ap komandu tika radīta atmosfēra, kas katram spēlētājam lika vēlēties nodemonstrēt pēc iespējas labāku sniegumu. Galvenais, ka svarīgā mačā pratām nospēlēt labi."

Ja Latvija FIFA rangā šobrīd atrodas 99.vietā, Nīderlande, kas šovasar Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā izcīnīja trešo vietu, tajā ieņem augsto piekto vietu.

Latvijas valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā septembrī izbraukumā cīnījās 0:0 ar Kazahstānu. Turpinājumā oktobrī savā laukumā ar 0:3 tika zaudēts Islandei, kā arī nospēlēts 1:1 ar Turciju.

Kvalifikācijas cikla pirmā apļa noslēgumā 2015.gada 28.martā Latviju sagaida spēle Čehijā.

A apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām kārtām Čehija ir līdere ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem, bet ar deviņiem punktiem seko Islande. Seši punkti ir Nīderlandes kontā, Turcija tikusi pie četriem punktiem, Latvija ar diviem punktiem ieņem piekto vietu, bet tabulu ar vienu punktu noslēdz Kazahstāna.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde uzdevusi izlasei iekļūt labāko trijniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!