Foto: F64

Pilsonību ieguvušais argentīnietis Kristians Damians Torress, kurš piektdien debitēja Latvijas izlasē, valstsvienības spēlē ievieš mazliet citādāku futbolu, uzsver komandas galvenais treneris Marians Pahars.

Jau vēstīts, ka Latvijas futbola valstsvienība, aizvadot pēdējo pārbaudes spēli pirms 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla, piektdien ar 3:1 (1:0) savā laukumā uzvarēja Luksemburgu.

Kā pēc mača atzina Pahars, komanda ar rezultātu ir apmierināta, tomēr snieguma ziņā viss nebija tika labi.

"Šī pirms Andoras bija ļoti svarīga spēle, tagad varam veikt secinājumus. Pārbaudījām daudzus spēlētājus, zinājām, ka daudzo maiņu dēļ nebūs viegli, jo Luksemburga nav tik slikta komanda, cenšas spēlēt pozicionāli," preses konferencē teica Pahars.

Mača rezultātu jau spēles trešās minūtes sākumā atklāja Dāvis Ikaunieks, bet pēc iesistajiem vārtiem Latvijas izlasē parādījušās kļūdas, turklāt arī Luksemburga spēlēja labāk.

"Dažreiz tā pēc ātriem pirmajiem vārtiem gadās. Pārtraukumā parunājām un uzreiz pēc tam jau pirmajā minūtē ielaidām vārtus. Tagad grūti pateikt kāpēc tā notika, bet tieši brīdi pirms tam ģērbtuvē bijām runājuši, ka nevajag riskēt," secināja izlases galvenais treneris.

Šo maču centra aizsarga pozīcijā uzsāka Igors Tarasovs, kurš parasti pilda pussarga funkcijas.

"Tāpat kā visiem arī Tarasovam bija kļūdas. Kopumā esmu apmierināts ar viņa sniegumu. No daudzajām maiņām tikai viena bija neplānota, pārējās bija ieplānotas jau pirms mača," uzsvēra Pahars.

Dāvim Ikauniekam šie bija pirmie vārti izlasē, bet divreiz bumbu Luksemburgas vārtos raidīja pussargs Artūrs Zjuzins.

"Bija labi momenti, kad spēlējām ātri, droši ar bumbu. Dažbrīd spēlējām labi. Apsveicu Dāvi Ikaunieku ar pirmajiem vārtiem, Torresu ar pirmo spēli, Zjuzinu ar diviem vārtiem. Torress mūsu spēlē ievieš mazliet citādāku futbolu. Kad spēlēsim ar vienu uzbrucēju, Torress mums varētu būt ļoti noderīgs. Vienmēr pēc šādiem notikumiem ir prieks par puišiem. Tomēr diemžēl visiem bija kļūdas, tāpēc labi, ka šī bija tikai pārbaudes spēle, jo vēl varam visu salikt pa plauktiņiem," komentēja valstsvienības galvenais treneris.

Tikmēr Luksemburgas izlases galvenais treneris Luks Holcs bija ļoti apmierināts ar savas komandas parādīto sniegumu.

"Mums bija laba bumbas kontrole un iespējas iesist, vienīgi rezultāts nav labs. Tomēr esam jauna komanda, un no šī mača varam mācīties un kļūt labāki. Taktiskais sniegums bija izdevusies, mentāli komanda spēlēja labi, turklāt bijām bez bailēm. Šajā mačā nepiedalījās trīs svarīgi mūsu futbolisti," stāstīja Holcs.

Kā atzīst treneris, pirmie vārti tika ielaisti nervozitātes dēļ. "Jaunie puiši bija nervozi, jaunākais futbolists bija 16 gadus vecs futbolists. Nepieciešams ilgāks laiks, lai ieietu spēlē, tāpēc mums iesita puslaika sākumos, tomēr kļūsim labāki," izteicās Luksemburgas speciālists.

Pēc mača Holcs uzteica Paharam Latvijas izlases fiziski spēcīgo spēli. "Latvijas futbolisti ir spēcīgi ātrā pārejā uz uzbrukumu un pretuzbrukumos, ir ātri uzbrucēji. Esmu drošs, ka gūsiet punktus pat pēc spēcīgākajām komandām, jo tas ir labs ierocis," secināja Holcs.

Nākamajā otrdienā Latvijas izlase viesos pret Andoru sāks 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru. Pēc tam divi mači šajā kvalifikācijas ciklā jau oktobrī būs mājās pret Fēru salām un Ungāriju.

Mariana Pahara trenētā Latvijas izlase jūnijā trešo reizi pēc kārtas uzvarēja Baltijas kausā, ar 2:1 uzvarot Lietuvu un spēlējot neizšķirti 0:0 ar Igauniju. Vēl pirms tam martā bezvārtu neizšķirts tika fiksēts pārbaudes mačā ar Slovākiju un ar 5:0 tika pieveikta Gibraltāra izlase. Pirms šīm trim spēlēm Latvijai bija 13 neuzvarētu spēļu sērija - valstsvienība iepriekšējo panākumu bija guvusi 2014.gada septembrī, kad savā laukumā ar 2:0 pārbaudes mačā izdevās uzveikt Armēniju.

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā tiksies arī ar pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli, kā arī finālturnīra astotdaļfinālistēm Šveici un Ungāriju. Latvijai pretiniekos būs arī Andora un Fēru salas.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šī gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!