Foto: LETA

Pamatīgas snigšanas dēļ pirmdien Čehijas futbola čempionātā tika atcelta Latvijas futbola izlases kapteiņa Kaspara Gorkša pārstāvētās Prāgas "Dukla" komandas derbijs pret citu galvaspilsētas klubu Prāgas "Sparta".

Snigšana sākās pusstundu pirms cīņas un līdz spēles sākumam laukums vairs nebija piemērots futbola spēlēšanai, jo to klāja pārāk bieza sniega sega. Mača galvenais tiesnesis pieņēma lēmumu 19.kārtas spēli atcelt.

"Vēl pusstundu pirms spēles sākuma laukuma kvalitāte bija apmierinoša, taču jau piecas minūtes pirms spēles bija skaidrs, ka spēlēt nebūs iespējams, jo nebija redzamas laukuma līnijas, bet laukuma segums bija pārāk slidens un slapjš. Nevarot garantēt, ka šādos apstākļos spēlētāji negūst traumas, tika pieņemts lēmums spēli atcelt," teikts "Dukla" paziņojumā.

Par "Dukla" un "Sparta" komandu spēles norises jauno termiņu lems čempionāta rīkotāji, taču ņemot, ka čempionāta turnīra tabulā otrajā vietā esošā "Sparta" turpina spēlēt UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs, cīņa varētu notikt tikai aprīlī.

Kā zināms, pirms nedēļas "Dukla" viesos ar 0:1 zaudēja Prāgas "Bohemians".

"Dukla" sastāvā Gorkšs šosezon 11 mačos Čehijas čempionātā guvis divus vārtus.

Turnīra tabulā "Dukla" 18 mačos izcīnījusi 22 punktus un ieņem desmito vietu. Savukārt Valērija Šabalas pārstāvētā Jablonecas "Pribram" ar 21 punktu ir 13.vietā, bet Olomoucas "Sigma", kuru pārstāv Renārs Rode, ar 16 punktiem ieņem 15. vietu 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!