Foto: Reuters/Scanpix

Panamas futbola valstsvienība sestdien pēcspēles sitienos uzvarēja mājiniekus no ASV un ieguva trešo vietu Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) Zelta kausa izcīņā.

Spēles pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1, bet pēcspēles sitienos vairākus amerikāņu raidījumus atvairīja Panamas rezerves vārtsargs Luiss Mehija, palīdzot savai izlasei uzvarēt ar 3:2.

Spēles rezultātu 55 minūtē atklāja panamietis Roberto Nurse, tomēr 70.minūtē amerikāņiem izdevās atspēlēties, kad izcēlās pazīstamais pussargs Klints Dempsijs, turklāt viņam rezultatīvi piespēlēja uz maiņu nākušais Deandrē Jedlins, kuram ir latviešu izcelsme.

Atlikušajās pamatlaika minūtēs un papildlaikā rezultāts vairs nemainījās, bet pēcspēles sitienos bija Mehijas zvaigžņu stunda, kurš divus raidījumus atvairīja, bet vēl viens amerikāņu sitiens lidoja virs vārtiem. Panamas rezerves vārtsargam laukumā bija jādodas, jo pamatvārtsargs Haime Penedo un vadošais uzbrucējs Luiss Tehada saņēma divu spēļu diskvalifikācijas par rīcībām pusfinālā.

"Mēs varējām uzvarēt šo turnīru, tomēr nepaveicām to," pēc neveiksmes pauda ASV izlases galvenais treneris Jirgens Klinsmans. "Mācīsimies no kļūdām un progresēsim."

"Mācīsimies no negatīvā, paņemsim pozitīvo un dosimies uz priekšu," līdzīgi izteicās arī Jedlins.

Abas komandas 2013.gadā tikās iepriekšējā Zelta kausa finālā, kad amerikāņi bija pārāki ar 1:0.

Zīmīgi, ka ASV izlase otro reizi četru dienu laikā zaudēja komandai, kas pirms tam bija pieveikusi to tikai vienu reizi - pusfinālā 2013.gada čempioni amerikāņi ar 1:2 piekāpās Jamaikai, kas kļuva par pirmo Karību jūras valstišī čempionāta finālā.

Svētdien gaidāmajā finālā Jamaika spēkosies ar sacensību titulētāko valstsvienību Meksiku. Zelta kausa turnīrs risinās reizi divos gados un Meksika spējusi triumfēt sešas reizes, kamēr ASV rēķinā ir pieci tituli.

Turnīrā 12 komandas vispirms bija sadalītas trijās apakšgrupās. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās komandas un divas no trim trešo vietu ieguvējām kvalificējās ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!