Viens no pasaules labākajiem futbolistiem Lionels Mesi no "Barcelona" komandas gatavojas iesūdzēt tiesā Spānijas laikrakstu "El Confidencial", kas apgalvo, ka argentīniešu zvaigzne esot krāpies ar nodokļu maksāšanu, izmantojot Panamas slepeno ofšora kompāniju tīklu, vēsta "independent.co.uk".

"El Confidencial" rakstīja, ka Mesi izmantojis Panamas kompāniju "Mega Star Enterprises", lai izvairītos no nodokļu maksāšanas. Laikraksts arī publicējis dokumentus, kuros redzami Mesi un viņa tēva Horhes Orasio Mesi paraksti.

Šī nav pirmā reize, kad Mesi vārds saistīts ar nodokļu nemaksāšanu, jo viņam 31. maijā paredzēta tiesas sēde saistībā ar citu nodokļu krāpšanas skandālu. Mesi un viņa tēvs tika apsūdzēti, jo esot krāpušies ar nodokļu atmaksāšanu par ieņēmumiem, kas laika posmā no 2006. līdz 2009.gadam iegūti par futbolista publiskā tēla izmantošanu komerciālos nolūkos. Nauda esot atmazgāta caur neeksistējošiem uzņēmumiem Belizā un Urugvajā.

"Barcelona" uzbrucējs "Mega Star Enterprises" esot iegādājies dienu pēc Spānijas fiskālās autoritātes sāka izmeklēšanu par nodokļu nemaksāšanu, vēsta spāņu laikraksts.

Jau ziņots, ka pasaules mediji, balstoties uz noplūdināto informāciju no "Mossack Fonseca" datu centra, ir publicējuši ziņas par to, ka politiķi un slavenības izmantojuši Panamas kompānijas savas mantas slēpšanai nolūkā izvairīties no nodokļiem vai atmazgāt naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!