Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno uzstāj, ka viņš nav darījis neko noziedzīgu, kaut arī viņš tiek minēts tā sauktajos Panamas dokumentos.

Kā ziņots, no Panamas juridiskās firmas "Mossack Fonseca" datu centra nopludināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savu bagātību no nodokļu iestādēm. Dokumenti par slēptiem ofšoru darījumiem attiecas uz gandrīz 40 gadus ilgu periodu. Panamā bāzētajai firmai ir biroji vairāk nekā 35 valstīs.

Pēc Panamas dokumentos atklātās informācijas pagājušajā trešdienā Šveices policija veica kratīšanu Eiropas futbola asociāciju savienības (UEFA) birojā Nionā. Tā tika veikta izmeklēšanas ietvaros par UEFA Čempionu līgas televīzijas translācijas tiesību darījumu, kura parakstīšanā 2006.gadā piedalījās Infantīno, kurš tobrīd jau strādāja UEFA, bet šogad februārī tika ievēlēts FIFA prezidenta amatā.

Pašlaik 46 gadus vecais Infantīno ekskluzīvā intervijā Vācijas laikrakstam "Kicker" norādījis, ka viņš nav izdarījis neko noziedzīgu.

"Viss process bija pareizs un labi dokumentēts. Tas, kā tas tiek prezentēts, vienkārši ir negods," norādīja Infantīno. "Ja pēc līguma noslēgšanas tiesību pircēji veica kādas negodīgas darbības, ne man, ne UEFA ar to nav nekādas saistības," viņš uzsvēra.

Šveices policija izmeklē, vai Infantīno ir parakstījis televīzijas translācijas tiesību darījumus ar ASV kukuļņemšanā apsūdzētiem argentīniešiem - Ugo Hinkisu un viņa dēlu Mariano Hinkisu.

Pastiprinoties spiedienam uz FIFA, kas iesaistīta arī plašā kukuļņemšanas skandālā, urugvajietis Huans Pedro Damiani pagājušajā nedēļā atstāja FIFA ētikas komitejas locekļa amatu, jo viņš "Panamas dokumentos" ir saistīts ar citu futbola funkcionāru, kurš ir izsludināts meklēšanā ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!